Торт «Наполеон по-новому» це просто бомба на святковому столі

Дуже цікава ідея для незвичайної інтерпретації стандартного «Наполеона». А ще для тих, хто любить торти «Золотий ключик» або «Київський».

Все що нам потрібно:

Для тіста:

  • Борошно – 550 гр
  • Розпушувач – 1,5 ч.ложки (з гіркою)
  • Маргарин (можна масло) – 300 гр
  • Сметана – 200 гр (20%)
  • Жовтки – 6 шт

Для прошарку з безе:

  • Білки – 6 шт
  • Цукор – 270 гр
  • Волоський горіх – 200 гр

Для крему:

  • Вершкове масло – 500 гр
  • Згущене молоко варене – 1 банка
  • Згущене молоко класичне – 1 банка

Тісто готувати дуже легко. До речі, можна зробити його заздалегідь, навіть за день.

У мисці змішуємо борошно і розпушувач. Потім натираємо холодне масло або маргарин на грубій терці і перетираємо руками з борошном до отримання однорідної крихти.

Жовтки збиваємо до однорідності віночком або вилкою. З’єднуємо зі сметаною і відправляємо в крихту. Акуратно замішуємо і перемішуємо, поки не вийде однорідне тісто. Накриваємо плівкою або пакетом і прибираємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

А поки збиваємо охолоджені білки до стійкої піни. Після, продовжуючи збивати на середній швидкості, засипаємо порціями цукор. Повинен вийти пухнастий білок, прям щоб ложка стояла.

Волоські горіхи подрібнюємо блендером або ножем до середньої крихти. Акуратно змішуємо горіхи з білками і дістаємо тісто.

Тісто трохи проминаємо і ділимо на 7 рівних частин. Кожну частину тонко розгортаємо на аркуші пергаменту і щоб коржі вийшли рівні по краях, дуже зручно вирізати за допомогою великої тарілки або кришки. Обрізки збираємо і розкачуємо 8 корж.

Викладаємо на корж 3 ст.л. білкової маси і рівномірно розподіляємо її, трохи не доходячи до країв.

Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів, час 20 хвилин.

Безе зверху покривається кремовою, хрусткою скоринкою – значить готово. Таким чином, випікаємо 6 коржів з безе і 2 порожніх.

А поки робимо крем: збиваємо масло до білого. Додаємо варене згущене молоко і знову збиваємо. Не вимикаючи міксер додаємо звичайну згущенку і отримавши однорідну масу вимикаємо міксер. Продукти повинні бути однієї температури, інакше крем розшарується.

Торт збираємо, коли всі коржі охолонуть.

Змастіть дно тарілки для торта невеликою кількістю крему – щоб торт «приклеївся». Викладаємо корж, змащуємо кремом і т.д. всі коржі. На самий верх кладемо один корж, який випікали порожній, і тепер змащуємо кремом боки і верх.

А з останків коржа робимо крихту і обсипаємо нею боки тортика! Спробуйте і скажіть що смачніше класичний наполеон або цей «по-новому»

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...