Смачно, красиво, ароматно і досить просто – пробуйте. Ділюся з вами своїм улюбленим рецептом торта зі згущеним молоком і сметаною. Пробувала інші рецепти, не виходить! Тому роблю з тих пір тільки цей рецепт. Смачно, шоколадно!
Необхідні продукти:
БІСКВІТ:
- Сметана – 200 гр
- Цукор – 200 гр
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 250 гр
- Какао-порошок – 3 стол.л.
- Згущене молоко – 0.5 банк.
- Лимонний сік – 1 стол.л.
КРЕМ:
- Згущене молоко – 0.5 банк.
- Домашній сир – 300 гр
- Вершки – 400 гр
Просочення:
- Цукор – 2 стол.л.
- Вода – 100 мл
- Апельсиновий лікер – 1 стол.л.
Покроковий процес приготування:
Збиваємо яйця з цукром до білого. Додамо сметану, згущене молоко.
Беремо соду. 2 ч.л., нехай вас це не лякає. Заливаємо її лимонним соком або оцтом.
Просіваємо борошно з какао. Все добре перемішуємо.
Форму 24 см застелити папером. Можна тісто розділити на 3 частини і випікати три коржа. Я випікала один.
Ставимо в розігріту духовку до 180гр на 40-45 хвилин. Перевіряємо зубочисткою серединку.
Бісквіту даємо повністю охолонути. Далі трохи зріжемо верхівку. І в подальшому будемо використовувати бісквіт в перевернутим вигляді. Низ у нас завжди рівніше, і тому буде у нас верхом.
Робимо поки крем. Збиваємо вершки до пишної маси. Додамо сир і згущене молоко. Все ще раз зіб’ємо. Крему виходить багато, тому можете взяти півпорції.
Бісквіт розрізаємо на 3 частини. Намагаємося робити рівні коржі, я роблю це за допомогою нитки. Роблю надрізи ножем пилкою і потім з двох сторін простягаю її.
Кладемо корж на тарілку. Як я вже говорила, кладемо верх бісквіта на низ. Просочуємо його. Для цього змішаємо гарячу воду з цукром і будь-яким лікером. Дамо їй охолонути. На корж далі кладемо крем.
Продовжуємо так само і з іншими коржами.
Весь торт обмастіть кремом. Крему не шкодуємо.
Прикрасимо торт за бажанням і покладіть його в холод на ніч.