Торт Мохіто – розкішний освіжаючий десерт без випічки

Ніжний, дещо незвичний освіжаючий м’ятно-лаймовий торт здатний зробити фурор. Зробити такий під силу кожному, при цьому навіть духовку включати не знадобиться. По-особливому такий десерт буде оцінений в літню спеку, від нього буквально віє свіжістю.

Інгредієнти:

  • печиво пісочне – 100 г
  • масло вершкове – 50 г
  • сир вершковий (в ідеалі маскарпоне) – 350 г
  • молоко згущене – 150 г
  • вершки (від 30% жирності) – 200 г
  • 1 лайм (сік – 25 г і цедра – 1 ч. ложка)
  • листя м’яти – 5-10 г
  • швидкорозчинний желатин – 10 г

Подрібнюємо печиво до стану крихти, додаємо до нього розтоплене вершкове масло і змішуємо до отримання однорідної маси. Готуємо роз’ємну форму, орієнтовний діаметр 19 см. Застеляємо низ форми пергаментним папером, прокладаємо бортики, висипаємо масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Утрамбовуємо основу, скориставшись звичайною склянкою.

Торт Мохіто - розкішний освіжаючий десерт без випічки

З’єднуємо маскарпоне зі згущеним молоком і збиваємо до однорідності, поступово додаємо в суміш вершки. Перебиваємо м’яту з лаймовим соком в блендері. Відправляємо вміст разом з цедрою в крем і продовжуємо збивати до однорідності.

Торт Мохіто - розкішний освіжаючий десерт без випічки

В кінці додаємо остиглий желатин і знову все добре перемішуємо.

Торт Мохіто - розкішний освіжаючий десерт без випічки

Перекладаємо масу в форму, добре розрівнюємо і відправляємо для застигання в холодильник не менше ніж на 3 години.

Торт Мохіто - розкішний освіжаючий десерт без випічки

Далі залишається лише дістати торт, позбутися від бортиків і перекласти на тарілку. Перед подачею на стіл додатково прикрасити листочками м’яти.

Торт Мохіто - розкішний освіжаючий десерт без випічки

Торт Мохіто - розкішний освіжаючий десерт без випічки

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...