Торт “Ескімо” з ідеальною шоколадною глазур’ю

Торт Ескімо - рецепт приготування

Дуже красивий і дуже шоколадний торт з глянсовою глазур’ю. Щоб торт відмінно вийшов, обов’язково використовуйте якісне і жирне какао.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 150 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сметана – 100 г;
  • борошно – 150 г;
  • молоко – 2 ст.л;
  • какао – 1.5 ст.л;
  • сода – 1 ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • цукор – 300 г;
  • крохмаль або борошно – 3 ст.л;
  • масло вершкове – 250 г;
  • молоко – 400 г;
  • яйце – 1шт.

Для приготування глазурі необхідно:

  • цукор – 70 г;
  • вода – 5-6 ст.л;
  • какао  3 ст.л;
  • олія – 2 ст.л.

Процес приготування торта

Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо з половиною цукру до густої і пишної маси. Жовтки також збиваємо з залишком цукру до пишності.

В жовткову масу всипаємо какао і просіяне борошно, збиваємо.

Додаємо білкову масу і акуратно вимішуємо тісто лопаткою, щоб не пошкодити легкість тіста.

Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 20 – 30 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою. Охолоджуємо бісквіт.

Для крему змішуємо всі інгредієнти крім вершкового масла, варимо масу на повільному вогні до густого стану.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами додаємо крем, збиваємо до легкості. За смаком можна додати ваніль.

Формуємо торт, змастивши його кремом і відправляємо його в холодильник на 2 години.

Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні до густого стану. НЕ доводимо до кипіння, знімаємо і додаємо олію, вимішуємо до однорідності.

Коли глазур охолоне, змащуємо нею верх торта. Ставимо торт в холодильник на 2 години.

Rating
( No ratings yet )
Loading...