Сьогодні я ділюся з вами рецептом смачного торта без випічки під назвою «Райська насолода»! Сама його назва говорить за себе.
Для цього торта не потрібна духовка, готувати його досить просто і з цим завданням зможе впорається кожен!
Інгредієнти для форми 20 см:
- Вафлі вершкові – 180 г
- Цукор – 100 г (в молоко)
- Сир домашній – 800 г
- Кокосова стружка -100 г
- Молоко -250 мл
- Желатин -25 г
- Вода – 150 мл
- Цукор – 140 г (до сиру)
Процес приготування:
1. Для основи торта я використовую вершкові вафлі. Їх необхідно подрібнити в блендері в дрібну крихту.
2. Далі я виливаю в каструлю молоко, потім додаю цукор і пакетик ваніліну. Все перемішую, нагріваю молоко до повного розчинення цукру. Кип’ятити молоко не потрібно.
3. Потім я висипаю в гаряче молоко кокосову стружку, все перемішую і через пару хвилин вимикаю вогонь. Залишаю стружку набухати в молоці до повного охолодження.
4. Зараз я беру велику тарілку, ставлю на неї роз’ємне кільце, а потім висипаю в нього подрібнені в крихту вафлі. Утрамбовую їх ложкою формуючи щільний корж. Забираю основу торта в холодильник на 15 хвилин.
5. Підготовляю желатин. Висипаю його в піалу, заливаю водою і ретельно перемішую масу. Ставлю желатин в мікрохвильовку секунд на 30, щоб желатин повністю розчинився.
6. Тим часом я викладаю в глибоку миску сир в брикетах і виливаю до нього розбухлу в молоці кокосову стружку.
7. Трохи збиваю цю масу занурювальним блендером, а потім додаю цукор. Знову трохи збиваю масу.
8. Потім я виливаю до сиру остиглий желатин і збиваю інгредієнти ретельно до максимально однорідної консистенції протягом 3-4 хвилин.
9. Дістаю корж з холодильника і виливаю на нього сирно-кокосову масу. Ставлю торт в холодильник на 3-4 години до повного застигання.
10. Коли торт захолоне, я посипаю його кокосовою стружкою і прикрашаю листочками м’яти. Знімаю акуратно роз’ємне кільце і подаю торт до столу.
Смачного! Цей торт тане в роті, і його краще їсти через пів години-годину після того, як ви дістали його з холодильника. Так його консистенція буде набагато ніжніша.