Торт «Баклажановий рай», після якого господині перестають смажити баклажани

Торт з баклажанів – справжня знахідка для поціновувачів простих і оригінальних страв!

Необхідні продукти:

  • 6 баклажанів
  • 7 помідорів
  • 3 плавлених сирка
  • пучок свіжої зелені
  • 4 зубчики часнику
  • 200 г майонезу
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 50 мл соняшникової олії

Покроковий процес приготування:

Насамперед необхідно добре вимити баклажани, очистити від шкірки, а потім нарізати їх кружечками. Після цього виклади баклажани на тарілку, посолити і залиш їх так постояти 10-15 хвилин. Це необхідно зробити, щоб прибрати зайву гіркоту з нашого основного інгредієнта.

Після необхідного часу промокніть баклажанні кружечки паперовими рушниками, щоб прибрати надлишки соку і потім полий їх олією і поперчи.

Далі розігрій духовку до 180 градусів і виклади баклажани на деко. У розігрітій духовці готуємо баклажани 30-35 хвилин, а потім дістаємо і повністю охолоджуємо.

Торт «Баклажановий рай», після якого господині перестають смажити баклажани

Поки баклажани будуть охолоджуватись, можна підготувати решту інгредієнтів.

Помідори гарненько промиваємо під проточною водою, а потім нарізаємо тонкими скибочками. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом в окремій мисочці. Після цього слід натерти плавлені сирки на дрібній тертці, а зелень подрібнити.

Ну і врешті-решт переходимо до формування торта. Для зручності краще використовувати кільце від форми для випічки коржів для торта, втім, вмілі господині запросто справляться і без нього.

Отже, першим шаром викладаємо баклажани, потім трохи майонезу і зелені, після – скибочки помідора і в самому кінці посипаємо все частиною плавленого сиру.

Торт «Баклажановий рай», після якого господині перестають смажити баклажани

Потім повтори всі шари, прикрась торт на свій розсуд і відправляй його в холодильник мінімум на півгодини. За цей час він гарненько просочиться заправкою і стане в сто раз смачніше, ніж в момент його приготування.

Торт «Баклажановий рай», після якого господині перестають смажити баклажани

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...