Торт з баклажанів – справжня знахідка для поціновувачів простих і оригінальних страв!
Необхідні продукти:
- 6 баклажанів
- 7 помідорів
- 3 плавлених сирка
- пучок свіжої зелені
- 4 зубчики часнику
- 200 г майонезу
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 50 мл соняшникової олії
Покроковий процес приготування:
Насамперед необхідно добре вимити баклажани, очистити від шкірки, а потім нарізати їх кружечками. Після цього виклади баклажани на тарілку, посолити і залиш їх так постояти 10-15 хвилин. Це необхідно зробити, щоб прибрати зайву гіркоту з нашого основного інгредієнта.
Після необхідного часу промокніть баклажанні кружечки паперовими рушниками, щоб прибрати надлишки соку і потім полий їх олією і поперчи.
Далі розігрій духовку до 180 градусів і виклади баклажани на деко. У розігрітій духовці готуємо баклажани 30-35 хвилин, а потім дістаємо і повністю охолоджуємо.
Поки баклажани будуть охолоджуватись, можна підготувати решту інгредієнтів.
Помідори гарненько промиваємо під проточною водою, а потім нарізаємо тонкими скибочками. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом в окремій мисочці. Після цього слід натерти плавлені сирки на дрібній тертці, а зелень подрібнити.
Ну і врешті-решт переходимо до формування торта. Для зручності краще використовувати кільце від форми для випічки коржів для торта, втім, вмілі господині запросто справляться і без нього.
Отже, першим шаром викладаємо баклажани, потім трохи майонезу і зелені, після – скибочки помідора і в самому кінці посипаємо все частиною плавленого сиру.
Потім повтори всі шари, прикрась торт на свій розсуд і відправляй його в холодильник мінімум на півгодини. За цей час він гарненько просочиться заправкою і стане в сто раз смачніше, ніж в момент його приготування.