Який би не був свято на носі, відповідальні за підготовку завжди думають не тільки про основні блюдах, а й про десертах. Сьогодні вашій увазі представляю торт «Арабські казки» з манним кремом. Поєднання шоколадних коржів і повітряною лимонно-манною начинкою – це справжній вибух смаків, вище всяких похвал!
Домашній торт з кремом на основі манки і лимона, безсумнівно, гідний святкового столу. До речі, якщо ви не любите манну кашу, в начинці цього смаку ви не відчуєте. Зате за рахунок крупи шар крему виходить більш товстий, не може не радувати завзятих ласунів. Рекомендую всім неодмінно приготувати цей чарівний торт з найпростіших інгредієнтів. Пальчики оближеш!
Необхідні продукти:
- Вершкове масло – 350 г
- Цукрова пудра – 160 г
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Какао-порошок – 40 г
- Пшеничне борошно – 110 г
- Цукор – 170 г
- Молоко – 500 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Манка – 90 г
Покроковий процес приготування:
Просійте борошно, розпушувач і какао-порошок в глибоку ємність.
Розділіть яйця на жовтки і білки. Збийте 150 г м’якого вершкового масла. Потім, продовжуючи збивати, поступово всипте цукрову пудру. Частину залиште для збивання білків. Додавайте по одному жовтку, перемішуючи міксером.
Окремо збийте білки з цукровою пудрою до стійких піків. Білки поетапно додайте в жовтково-масляну масу і перемішайте.
Порційно всипте суху суміш інгредієнтів і замішайте тісто. Готове тісто розділіть на дві частини і спечіть два бісквіта в розігрітій до 180 градусів духовці. Випікайте протягом півгодини. Охолодіть і кожний бісквіт розрізати на два коржі.
Тонкою цівкою всипте манку в молоко і варіть, помішуючи, до загустіння. Всипте цукор, перемішайте до його розчинення. Зніміть крем з вогню і охолодіть.
Натріть скоринку лимона на тертці, видавіть сік. Відправте все в начинку і перемішайте. Решту вершкового масла з’єднайте з кремом і збийте до пишності.
Змастіть коржі кремом і сформуйте торт, обов’язково промазавши його з усіх боків. Відправте охолоджуватися в холодильник на ніч.
Для більш насиченого смаку, спробуйте в крем додати вишню у власному соку. Адже шоколад і вишня – це класичне поєднання, яке будь-яку випічку перетворює в вишуканий десерт. Верх торта прикрасьте на свій розсуд: консервованими вишнями, шматочками шоколаду, дрібним печивом. Смачного!