Бісквітні торти для мене одночасно і в радість, і в тягар. З одного боку, люблю потішити рідних домашньою випічкою, а з іншого – дуже багато метушні з її приготуванням. Втім, маю у запасі кілька не тяжких рецептів. Торт “Ангельський” готую по одному з них.
Це торт неважко переплутати з десертом з дорогої кондитерської. Але нічого дорогого насправді в ньому немає: лише звичайні продукти та зрозумілі для господині процеси. Рекомендую ознайомитись із кроками приготування!
Як би розкішно цей десерт не виглядав, ті, хто хоч раз готував бісквіт і заварний крем, легко впораються з ним. Особливість цього торта в тому, що він складається з білкового бісквіту. Від цього ласощі і виглядають такими білими і апетитними.
Необхідні продукти:
- Яйце – 6 шт.
- Сіль – 1 дрібка
- Лимонна кислота – 0,25 ч. л.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Пшеничне борошно – 100 г
- Цукор – 200 г
- Ванілін – 1 г
- Молоко – 200 мл
- Вершкове масло – 100 г
- Кокосова стружка – 100 г
- Білий шоколад – 50 г
Покроковий процес приготування:
Насамперед відокремте білки від жовтків. З жовтків приготуємо крем. Додайте до них 150 г цукру та ванілін. Перемішайте, вмішайте в масу молоко. Коли цукор розчиниться, додайте| до суміші 1 ст. л. борошна.
Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння. Вона має однорідно загуснути. Готовий крем перелийте в піалку, накрийте впритул харчовою плівкою. Тепер приготуйте коржі.
Білки збийте із дрібкою солі в густу піну. Додайте до неї лимонну кислоту та 2 ст. л. цукру. Збивайте до загустіння. Тоді просійте в пишну масу 80 г борошна та 2 ст. л. пудри.
Акуратно перемішайте інгредієнти лопаткою так, щоб не просіли білки. Тісто розподіліть по роз’ємній формі діаметром 20 см. Випікайте в розігрітій до 170 ° C духовці 35-40 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть, очистіть від жовтої скоринки. Розріжте корж навпіл. М’яке вершкове масло збийте блендером, поступово додаючи до нього заварний крем.
При можливості перемістіть крем у кондитерський мішок. Таким чином зручніше викладати його на коржі. Перемажте кремом коржі, а також сам торт зверху та з боків.
Ось десерт і готовий. Залишилося лише прикрасити його боки кокосовою стружкою, а верх – нарізаним білосніжним шоколадом. Щоб стабілізувати торт, відправте його на кілька годин у холодильник. За цей час крем застигне і лежатиме на коржах ніжним шаром!