Топ 5 найсмачніших соусів для салатів! Негайно замініть майонез на ці соуси

Соуси для салатів: смачна підбірка, рецепти приготування

Соуси для салатів дуже важливі, тому що підкреслюють смак всіх інгредієнтів, роблять його яскравішим і пікантнішим. Пропонуємо кілька найпростіших і смачних варіантів соусів.

Сметанний соус

Інгредієнти

  • сметана – 100 г;
  • гірчиця – 2 ч.л;
  • сік лайма або лимона – 1 ч.л;
  • яблуко кисле – половина;
  • корінь селери – чверть;
  • кріп – пучок.

Процес приготування

Розрізаємо яблуко на дві частини і використовуємо одну – натираємо на дрібній тертці і зливаємо сік. Видавлюємо сік лимона і скроплюємо терте яблуко.

Корінь селери також натираємо на дрібній тертці і з’єднуємо з яблуком і всіма іншими інгредієнтами для соусу.

Огірковий соус для м’ясних салатів і салатів з морепродуктами

Інгредієнти

  • огірки свіжі – 2 шт;
  • вершковий сир – 100 г;
  • сметана густа – 2 ст.л;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • зелень будь-яка – пучок.

Процес приготування

Натираємо огірки і часник на дрібній тертці, змішуємо з нарізаною зеленню і іншими інгредієнтами. Якщо ви хочете густий соус – сік огірка віджимаємо, більш рідкий, тоді сік залишаємо.

Імбирний соус для салату, прекрасно підходить до салатів з солоної риби, грибів, салатів з солоним сиром і бринзою

Інгредієнти

  • сметана нежирна – 200 г;
  • звичайна гірчиця – 2 ч.л;
  • мелений імбир – 1 ч.л;
  • кріп – пучок.

Процес приготування

Можна взяти свіжий імбир і натерти його на дрібній тертці. Кріп січемо і змішуємо з іншими продуктами, залишаємо на 30 хвилин, щоб соус настоявся.

Журавлинний соус відмінно підходить до крабових паличок, свіжих овочів, риби, солоного сиру, зелені

Інгредієнти

  • кефір – 100 мл;
  • журавлина заморожена – жменю;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • оливкова олія – 2 ч.л;
  • перець червоний і чорний за смаком.

Процес приготування

Заморожену журавлину змішуємо з кефіром і перебиваємо масу блендером. Додаємо інші інгредієнти, змішуємо до однорідності і залишаємо на 20 хвилин настоятися.

Горіховий соус підходить до салатів з яловичим м’ясом, грибами, морепродуктами, зеленню і консервами

Інгредієнти

  • м’який нежирний сир – 200 г;
  • горіхи грецькі – половина склянки;
  • хрін тертий – 0.5 ч.л;
  • сік лимонний – 1 ч.л;
  • перець за смаком;
  • кефір по необхідності.

Процес приготування

Сир збиваємо блендером, окремо подрібнюємо горіхи і з’єднуємо всі інгредієнти. Якщо ви хочете більш рідкий соус – додайте трохи кефіру. Залишаємо настоюватися 20 хвилин.

Rating
( No ratings yet )
Loading...