Соуси для салатів дуже важливі, тому що підкреслюють смак всіх інгредієнтів, роблять його яскравішим і пікантнішим. Пропонуємо кілька найпростіших і смачних варіантів соусів.
Сметанний соус
Інгредієнти
- сметана – 100 г;
- гірчиця – 2 ч.л;
- сік лайма або лимона – 1 ч.л;
- яблуко кисле – половина;
- корінь селери – чверть;
- кріп – пучок.
Процес приготування
Розрізаємо яблуко на дві частини і використовуємо одну – натираємо на дрібній тертці і зливаємо сік. Видавлюємо сік лимона і скроплюємо терте яблуко.
Корінь селери також натираємо на дрібній тертці і з’єднуємо з яблуком і всіма іншими інгредієнтами для соусу.
Огірковий соус для м’ясних салатів і салатів з морепродуктами
Інгредієнти
- огірки свіжі – 2 шт;
- вершковий сир – 100 г;
- сметана густа – 2 ст.л;
- часник – 2-3 зубчики;
- зелень будь-яка – пучок.
Процес приготування
Натираємо огірки і часник на дрібній тертці, змішуємо з нарізаною зеленню і іншими інгредієнтами. Якщо ви хочете густий соус – сік огірка віджимаємо, більш рідкий, тоді сік залишаємо.
Імбирний соус для салату, прекрасно підходить до салатів з солоної риби, грибів, салатів з солоним сиром і бринзою
Інгредієнти
- сметана нежирна – 200 г;
- звичайна гірчиця – 2 ч.л;
- мелений імбир – 1 ч.л;
- кріп – пучок.
Процес приготування
Можна взяти свіжий імбир і натерти його на дрібній тертці. Кріп січемо і змішуємо з іншими продуктами, залишаємо на 30 хвилин, щоб соус настоявся.
Журавлинний соус відмінно підходить до крабових паличок, свіжих овочів, риби, солоного сиру, зелені
Інгредієнти
- кефір – 100 мл;
- журавлина заморожена – жменю;
- лимонний сік – 1 ст.л;
- оливкова олія – 2 ч.л;
- перець червоний і чорний за смаком.
Процес приготування
Заморожену журавлину змішуємо з кефіром і перебиваємо масу блендером. Додаємо інші інгредієнти, змішуємо до однорідності і залишаємо на 20 хвилин настоятися.
Горіховий соус підходить до салатів з яловичим м’ясом, грибами, морепродуктами, зеленню і консервами
Інгредієнти
- м’який нежирний сир – 200 г;
- горіхи грецькі – половина склянки;
- хрін тертий – 0.5 ч.л;
- сік лимонний – 1 ч.л;
- перець за смаком;
- кефір по необхідності.
Процес приготування
Сир збиваємо блендером, окремо подрібнюємо горіхи і з’єднуємо всі інгредієнти. Якщо ви хочете більш рідкий соус – додайте трохи кефіру. Залишаємо настоюватися 20 хвилин.