Тісто «Хвилинка» без яєць – готове до запікання відразу після замісу

Як тільки починається осіння пора, хочеться закутатися в плед і влаштувати чаювання з ароматною випічкою. Саме час перегорнути кулінарну книгу в пошуку ідеального рецепта тіста! У пекарській справі вкрай важливо підібрати його правильно.

М’яке і міцне одночасно, воно буде добре тримати навіть дуже соковиту начинку. А головне його гідність в тому, що його навіть не треба настоювати.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 270-300 г
  • Сіль за смаком
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 90 г
  • Сметана – 150 г
  • Вершкове масло – 130 г

Покроковий процес приготування:

Попередньо дістаньте масло з холодильника і дайте йому розм’якнути.

Змішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, сіль, крохмаль, цукрову пудру і розпушувач.

Додайте до них м’яке вершкове масло.

Замісіть м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук. Готово!

Це елементарне тісто, яке робиться безпосередньо перед приготуванням. Але при цьому воно відмінно зберігається в холодильнику або морозильній камері. Воно підійде як для відкритих, так і для закритих пирогів. І останній нюанс: цукрову пудру додавайте не тільки в разі приготування десерту, але також і для солоного тіста, просто в кількості однієї столової ложки.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...