Тістечка «Кошики» з білковим кремом. Встояти неможливо!

Тістечка «Кошики» з білковим кремом - рецепт приготування

Колись такі тістечка «Кошики» можна було купити за копійки в кожній їдальні і буфеті. Приготуйте цю випічку вдома.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 100 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • майонез – половина ст.л;
  • сода – половина ч.л, гасимо соком лимона;
  • борошно – 2 склянки.

Для приготування крему необхідно:

  • цукор – 2 склянки;
  • білки – 6 шт;
  • вода – 100 мл;
  • лимонна кислота – половина ч.л.

Процес приготування тістечок

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, майонезом і яйцем. Перемішуємо до однорідності.

Гашену оцтом або лимонним соком соду додаємо в масу і перемішуємо.

Борошно просіваємо і засипаємо в масу частинами – тісто має бути м’яким і еластичним, але не забитим борошном і не липким.

Ділимо тісто на порційні шматочки і кожен розкачуємо в коржик, викладаємо їх в формочки для кексів.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо кошики близько 15 хвилин.

Порада: щоб кошики були глибокими, придавлюємо їх дном чарки через 5 хвилин, після того, як поставили їх випікатися.

Цукор змішуємо з водою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і уварюємо сироп. У самому кінці додаємо лимонну кислоту і через декілька хвилин знімаємо з плити.

Білки збиваємо до пишності, тонкою цівкою вливаємо сироп і збиваємо до легкості.

Викладаємо крем в кожен кошики і ставимо їх на годину або дві в холодильник.

Rating
( No ratings yet )
Loading...