Колись такі тістечка «Кошики» можна було купити за копійки в кожній їдальні і буфеті. Приготуйте цю випічку вдома.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- цукор – 100 г;
- масло вершкове – 200 г;
- майонез – половина ст.л;
- сода – половина ч.л, гасимо соком лимона;
- борошно – 2 склянки.
Для приготування крему необхідно:
- цукор – 2 склянки;
- білки – 6 шт;
- вода – 100 мл;
- лимонна кислота – половина ч.л.
Процес приготування тістечок
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, майонезом і яйцем. Перемішуємо до однорідності.
Гашену оцтом або лимонним соком соду додаємо в масу і перемішуємо.
Борошно просіваємо і засипаємо в масу частинами – тісто має бути м’яким і еластичним, але не забитим борошном і не липким.
Ділимо тісто на порційні шматочки і кожен розкачуємо в коржик, викладаємо їх в формочки для кексів.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо кошики близько 15 хвилин.
Порада: щоб кошики були глибокими, придавлюємо їх дном чарки через 5 хвилин, після того, як поставили їх випікатися.
Цукор змішуємо з водою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і уварюємо сироп. У самому кінці додаємо лимонну кислоту і через декілька хвилин знімаємо з плити.
Білки збиваємо до пишності, тонкою цівкою вливаємо сироп і збиваємо до легкості.
Викладаємо крем в кожен кошики і ставимо їх на годину або дві в холодильник.