Тільки відкриваю баночку, відразу збігається вся сім’я! Баклажани «Як гриби»

Я і моя сім’я дуже любимо цю заготовку з баклажан, оскільки вона дуже нагадує мариновані грибочки. Я намагаюся закрити щороку побільше баночок, щоб вистачило до березня. Подаю її завжди і на всі новорічні свята гостям або беру з собою, коли запрошують друзі, родичі. Смак відмінний у закусочки, так що готуйте!

Які продукти необхідні:

  • Один кг баклажан;
  • 1-2 стручки гострого перцю;
  • 8 зубців часнику;
  • Два лаврових листки;
  • 120 мл олії соняшникової;
  • 2-3 стол. ложки солі;
  • Одна чайна ложка оцтової есенції;
  • Запашний перець;
  • Гвоздика;
  • Пучок кропу і пучок петрушки;
  • Один літр води.

Приступаємо до процесу приготування

Налити води в миску мультиварки і додати всі спеції, а також сіль. Вибрати режим «варіння на пару».

Коли вода закипить, влити есенцію, закинути баклажани, порізані у вигляді кубиків, і варити після закипання п’ять хвилин.

Витягти баклажан на друшляк і нехай стікає 60 хвилин.

В цей час подрібнити часник, порубати дрібненько зелень і порізати на маленькі шматочки гострий перчик. Змішати їх з остиглими баклажанами.

Тепер налити в миску мультиварки олію, нагріти і знову укласти баклажани.

Вибрати режим тушкування і час готування 15 хвилин.

Простерилізувати заздалегідь баночки і укласти в них овочі. Закатати або закрутити кришками, перевернути, накрити чимось теплим і нехай остигають.

Зберігати слід в погребі або коморі.

Часнику додавайте стільки, скільки вам подобається. Теж саме і з перцем. Адже комусь подобаються більш пікантні і гострі закуски, а комус навпаки.

Rating
( No ratings yet )
Loading...