Ті самі сочники з сиром! Сочники сирні, як зі шкільного буфету

Сочники сирні - рецепт приготування

М’які і ніжні сочники з ніжним сиром всередині – це той самий смак дитинства.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир домашній – 250 г;
  • цукор – 60 г;
  • ванілін за смаком;
  • сметана – 1 ст.л;
  • борошно або крохмаль – 1 ст.л;
  • цедра апельсина або лимона, родзинки або курага за смаком і за бажанням.

Для приготування тіста будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове розм’якшене – 80 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 70 г;
  • сметана – 2 ст.л;
  • подрібнені вівсяні пластівці – 100 г;
  • борошно – 130 г;
  • сода – 0.5 ч.л;
  • сіль – дрібка.

Процес приготування

Сир змішуємо з цукром, ваніліном і сметаною, цедрою. Перемішуємо виделкою до повної однорідності.

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром і ваніліном, перемішуємо вінчиком до однорідності.

Додаємо яйце і сметану і вимішуємо масу.

Борошно просіваємо і з’єднуємо з содою, всипаємо в масу, перемішуємо.

Всипаємо вівсяну муку і замішуємо тісто – воно не повинно бути липким, м’яким і тримаючим форму.

Стіл присипаємо борошном, на ньому скачуємо з тіста ковбаску і ділимо її на 16 частин.

Кожен шматочок розгортаємо в коржик, викладаємо ложку начинки і складаємо навпіл, защипуємо краї.

Викладаємо сочники на деко, застелене пергаментом і змащуємо їх збитим жовтком.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 15 – 20 хвилин.

Порада: за бажанням ви можете додавати в сир родзинки, курагу, цедру лимона, цукати. А ось присипати сочники після того, як ви змажете їх жовтком можна вівсяними пластівцями, кунжутом, сухим маком.

Rating
( No ratings yet )
Loading...