Ті самі пиріжки на сковорідці: соковита м’ясна начинка і м’яке як пух тісто

Пиріжки, гарячі пиріжки! Мені здається, що це рецепт на всі віки. По-перше, начинка виходить дійсно соковитою і ароматною. По-друге, саме тісто хоч і ситне, але неймовірно повітряне і м’яке немов пух. Можна не помітити і з’їсти відразу кілька штук за раз. Тому краще завжди готувати смажені пиріжки з запасом.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 800 г
  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі – 11 г
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 100 мл
  • Яловичий фарш – 500 г
  • Цибуля – 300 г
  • Вода – 70 мл
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Розведіть у воді цукор і додайте туди сухі дріжджі. Залиште їх на 10 хвилин.

Ті самі пиріжки на сковорідці: соковита м'ясна начинка і м'яке як пух тісто

У просіяне борошно додайте чайну ложку солі і воду з дріжджами. Влийте молоко, олію і замісіть м’яке тісто. Залиште його під кришкою на 40 хвилин, воно повинно сильно збільшитися в об’ємі.

Ті самі пиріжки на сковорідці: соковита м'ясна начинка і м'яке як пух тісто

Підготуйте начинку: перемішайте сирий фарш з чайною ложкою солі, дрібно нарізаною цибулею і чорним перцем. Потім викладіть по ложці-дві начинки на кожен шматочок тіста і защипніть так, як показано на фотографії. Тісто має бути тонким.

Ті самі пиріжки на сковорідці: соковита м'ясна начинка і м'яке як пух тісто

Смажте пиріжки швом вниз у великій кількості олії до золотистої скоринки.

Ті самі пиріжки на сковорідці: соковита м'ясна начинка і м'яке як пух тісто

Такі пиріжки особливо гарні гарячими. При цьому вони довго зберігаються – ось чому їх продавали на курортах навіть в нестерпну спеку. Начинка може бути найрізноманітнішою, навіть солодкою. Смажені пиріжки часто готують з повидлом. А ось тісто підійде для багатьох страв, наприклад піци і пончиків. Раджу зберегти рецепт на майбутнє! Точно знадобиться.

Ті самі пиріжки на сковорідці: соковита м'ясна начинка і м'яке як пух тісто

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...