Тертий пиріг з варенням

Традиційно він готується зі смородиновим джемом, але тертий пиріг, як відомо, вийде однаково добре з будь-яким варенням. Наприклад, в нашому варіанті використовується абрикосовий наповнювач.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло вершкове – 200 г
  • Ванілін – 0.5 ч. л.
  • Джем абрикосовий – 200 г
  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

ПРИГОТУВАННЯ:

Готуємо пісочне тісто для пирога. Поставте масло розтоплюватися в невеликій каструльці. За цей час просійте борошно та змішайте його з розпушувачем.

Розтоплене масло вилийте в глибоку миску і змішайте з цукром, яйцями і ваніліном.

Тертий пиріг з варенням

Повільно додавайте борошно в рідку суміш, замішуючи тісто. Коли воно буде готове, розділіть його на дві частини. Першу частину приберіть в морозилку на 1 годину, а другу розкачати до потрібного розміру. Викладіть його в промаслений форму і покрийте шаром джему товщиною приблизно 1 см.

Тертий пиріг з варенням

Дістаньте тісто з морозилки і натріть його на великій тертці. Рясно посипте натертими стружками джем і відправляйте пиріг пектися в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

Тертий пиріг з варенням

Готовий пиріг зазвичай розрізають на довгасті ромби і посипають цукровою пудрою.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...