Тертий пиріг з грушами – простий і швидкий рецепт

Тертий пиріг з грушами – це проста по приготуванню випічка, яку досить легко можна приготувати до чаю, коли несподівано завітали гості. Тісто робиться пісочне з доступних продуктів. Груші підійдуть будь-якого сорту, а якщо свіжих вже немає в продажу, тоді сміливо можна використовувати варення з цих фруктів.

Подавати до столу готовий тертий пиріг варто тільки тоді, коли він трохи охолоне. Нарізати його найкраще як торт, але це не принципово. Форму йому можна надати як круглу, так і квадратну. Замість вершкового масла, яке використовується для замішування тіста, підійде і звичайний маргарин. Якщо ж з якоїсь причини ви негативно ставитеся до цих двох інгредієнтів, тоді зупиніть вибір на сметані.

За виглядом готовий пиріг виходить досить апетитним, високим. За рахунок начинки зі свіжих груш він ще і м’який. Обов’язково спробуйте його зробити, він точно сподобається всім без винятку!

Складові:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло вершкове (маргарин) – 100 г.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Груші – 2 шт.
  • Борошно вищого гатунку – 250-300 г.
  • Сода харчова – 1 щіпка.
  • Оцет 9% – для гасіння соди.

Як приготувати пиріг з грушами:

1. У глибоку миску або ж звичайну каструлю вбийте курячі яйця, до них додайте цукор або цукрову пудру.

2. Викладіть м’яке вершкове масло або маргарин, якщо ви вирішили використовувати його.

3. Всипте просіяне борошно.

4. Потім додайте соду, яку обов’язково загасіть звичайним оцтом.

5. Руками замісити тісто.

6. Розділіть його навпіл. Одну частину викладіть на деко і добре її розрівняйте руками, надаючи круглу або квадратну форму майбутнього пирога.

Тертий пиріг з грушами - простий і швидкий рецепт

7. Вимийте дуже ретельно груші. Зріжте шкірку гострим ножем. Тепер наріжте їх середніми за розміром кубиками.

Тертий пиріг з грушами - простий і швидкий рецепт

8. Викладіть груші на тісто. 9. Візьміть другу половину тіста і натріть її на тертці з того боку, де великі дірочки.

Тертий пиріг з грушами - простий і швидкий рецепт

10. Відправте пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 20-35 хвилин. Час залежить від потужності і моделі вашої духовки.

Тертий пиріг з грушами - простий і швидкий рецепт

Готовий тертий пиріг з грушами перекладіть на тарілку. Подайте його до столу.

Rating
( No ratings yet )
Loading...