Террін: чудова холодна закуска. Смачна, оригінальна і дуже проста в приготуванні

Якщо ви ламаєте голову над тим, чим пригостити рідних або гостей, то террін вам в допомогу! Це чудова холодна закуска родом з Франції. Хтось порівнює її з запіканкою, а хтось з паштетом, але правда десь посередині. У будь-якому випадку це дуже оригінальна і разом з тим проста в приготуванні закуска, яка напевно вас приємно здивує.

Вам будуть потрібні:

  • печериці свіжі – 600 г;
  • соняшникова олія – 1.5 ст.л .;
  • сіль і перець – за смаком;
  • сметана – 350 г;
  • вершки – 200 мл;
  • желатин – 20 гр +70 мл холодної води;
  • кріп – 50 г;
  • часник – 3-4 зубчики

Для початку беремо швидкорозчинний желатин і заливаємо його холодною водою, добре розмішуємо і поки прибираємо в сторону, до набрякання.

Террін: чудова холодна закуска. Смачна, оригінальна і дуже проста в приготуванні

Далі беремо гриби і нарізаємо їх шматочками, але не дрібно. Викладаємо нарізані печериці на гарячу сковорідку і випаровуємо рідина. Після того, як більша частина рідини вийде, додаємо трохи олії і обсмажуємо гриби до рум’яної скоринки.

Террін: чудова холодна закуска. Смачна, оригінальна і дуже проста в приготуванні

Далі викладаємо в сковорідку сметану і виливаємо вершки, солимо, перчимо і все добре перемішуємо. Як тільки соус почне трохи закипати, додаємо в нього дрібно посічену зелень, а також додаємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику. Сюди ж викладаємо добре набряклий до цього часу желатин, добре все перемішуємо, до повного розчинення желатину. Тушкуємо соус протягом декількох хвилин.

Террін: чудова холодна закуска. Смачна, оригінальна і дуже проста в приготуванні

Потім виливаємо соус в відповідну форму, закриваємо плівкою і даємо трохи охолонути, після чого прибираємо в холодильник на 4-5 годин, а краще на всю ніч. Ось і все, смачна і оригінальна закуска готова.

Террін: чудова холодна закуска. Смачна, оригінальна і дуже проста в приготуванні

Головне засвоїти основу цьошо рецепта, а начинку терріна можна урізноманітнити і змінювати на свій розсуд: замість або на додаток до грибів можна використовувати також м’ясо, птицю, рибу, овочі і будь-яке їх поєднання, яке припадає вам до смаку.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...