Тепер ніякого оселедця під шубою. Рецепт дуже цікавий, а салат яскравий і незвичайний

Попереду свята і всіма улюблений Новий рік не за горами. Не пропустіть рецепт цього цікавого салату – буде чим здивувати гостей за святковим столом.

Нам буде потрібно:

  • Буряк – 3 шт середнього розміру
  • Яйця – 5 шт
  • Сир фета – 250 гр
  • Огірок – 3 шт
  • Картопля – 2-3 шт
  • Сметана – 250 гр
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зуб
  • Сіль і перець
  • Желатин 10 гр + вода 4 ст.л.

Заздалегідь замочіть желатин, додавши в нього холодної води. І сметану дістаньте з холодильника – вона потрібна нам буде кімнатної температури, а не холодна.

Буряк, картоплю і яйця відварюємо. Все нарізаємо невеликими кубиками. Огірки, при бажанні можна очистити від шкірки, і теж нарізаємо кубиками. Кожен інгредієнт складайте в окрему миску.

Сир натираємо на грубій тертці або нарізаємо маленькими кубиками.

Тепер робимо заправку: в миску викладаємо сметану, можна сметану змішати з майонезом. Добре посолити, поперчити, додаємо гірчицю, лимонний сік і часник через «давилку» .І добре, до однорідності перемішуємо.

Тепер беремо набряклий желатин відправляємо його в мікрохвильовку секунд на 10-15 або розігріваємо на водяній бані (пам’ятаєте! Кип’ятити його не можна !!!). Тепер додаємо його в сметанну суміш і знову перемішуємо.

У кожен інгредієнт салату, додаємо по кілька ложок заправки і перемішуємо. У сир теж.

Приступаємо до збирання салату: використовуйте будь-яку форму, у мене форма для кексів. Застеляємо форму харчовою плівкою. Перший шар буряк, слідом фета, яйця, огірок, картопля. Всі шари добре розрівнюємо, злегка придавлюючи. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на 3 години, краще на ніч. При подачі можна прикрасити присипавши тертим вареним жовтком або зеленню.

Салат виходить незвичайний, яскравий, кому набрид оселедець під шубою можна спробувати і такий.

Тепер ніякого оселедця під шубою. Рецепт дуже цікавий, а салат яскравий і незвичайний

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...