Тепер яблука заготовлюю тільки таким методом. Смачніше, ніж варення!

Сьогодні буду робити заготовку з яблук на зиму. Такі яблука частіше використовую як начинку для пирогів або пиріжків, але так само вони добрі і самі по собі.

Рецепт дуже простий і швидкий в приготуванні. Подобається він мені тим, що не потрібно довго нічого уварювати, та й витрата цукру зовсім невеликий. Яблука виходять дуже ароматними, і якщо будете використовувати їх в якості начинки, то така начинка ніколи не витече з вашої випічки. До того ж така заготовка чудово зберігається до наступного врожаю і навіть довше.

Яблука миємо, вирізаємо середину і нарізаємо шматочками.

Тепер яблука заготовлюю тільки таким методом. Смачніше, ніж варення!

Перекладаємо яблука в глибоку ємність, але не всі відразу, а частинами, пересипаючи цукром.

Якщо яблука сухуваті, на дно ємності можна налити приблизно 100-150 мл. води (це для того, щоб до того моменту як яблука дадуть сік, вони не при хопилися до дна.

Після того, як яблука нарізали, відразу ж ставимо їх варитися. Відразу ставимо на слабкий вогонь і не перемішуємо, а як би піднімаємо зі дна, для того, щоб яблука не пригоріли.

Тепер яблука заготовлюю тільки таким методом. Смачніше, ніж варення!

Коли яблука добре прогріються, вони дадуть сік і ось тоді їх можна буде перемішувати.

Тепер яблука заготовлюю тільки таким методом. Смачніше, ніж варення!

З моменту закипання, варимо яблука на середньому вогні приблизно 5 хвилин і потім знімаємо з вогню. Розкладаємо по сухим стерилізованих банках.

Тепер яблука заготовлюю тільки таким методом. Смачніше, ніж варення!

Ущільнюємо за допомогою ложки і заливаємо яблука сиропом так, щоб вони зверху були повністю прикриті.

Тепер яблука заготовлюю тільки таким методом. Смачніше, ніж варення!

Герметично закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо на зберігання.

Тепер яблука заготовлюю тільки таким методом. Смачніше, ніж варення!

Зазвичай, якщо такі яблука я використовую у вигляді начинки, то сироп зливаю і додаю в компоти.

Спробуйте приготувати. Особисто мені така заготовка подобається більше, ніж яблучне варення.

А рецепт дуже простий: на 3 кг. яблук беремо 1 кг. цукру.

Смачних вам заготовок і смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...