Ось у магазинах і почала з’являтись молода капуста! Хіба це не привід приготувати з неї по-справжньому оригінальний, смачний, а головне дуже простий обід або вечерю. Інгредієнти звичайні, метушні зовсім не багато, а на смак виходить просто чудово, та й подача оригінальна. Спробуйте та переконайтеся самі.
Вам знадобляться:
- сіль та спеції – за смаком;
- молода капуста – 1 шт.;
- м’ясний фарш – 400 г;
- соняшникова олія;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сир твердий – 40 г
Для початку молоду капусту потрібно трохи відварити, щоби надалі не переживати за її готовність. Підсолюємо воду і відправляємо капусту варитись приблизно протягом 20 хвилин.
У цей час підготуємо начинку. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, моркву натираємо на великій тертці і відправляємо обсмажуватися на сковороді до золотистого кольору.
До фаршу додаємо бажані спеції, сіль та перець за смаком, а також пересмажену моркву та цибулю. Добре все перемішуємо.
Капусті, що зварилася, даємо трохи охолонути, а потім нарізаємо качан на сегменти, не доходячи приблизно по 1 см до низу. Отриману «книжку» начиняємо фаршем. Злегка обтискаємо капусту з начинкою, щоб вона вийшла компактнішою і «зібраною». Відправляємо фаршовану капусту в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Потім виймаємо її з духовки та посипаємо тертим сиром, повертаємо страву в духовку ще приблизно на 5 хвилин, щоб сир трохи розплавився. Тепер готово, можна подавати до столу!