Татусеві помідори – кращого рецепта за 50 років я не зустрічала!

Я татові дуже вдячна за цей рецепт. У дитинстві я сама могла за день з’їсти трилітрову банку. Смак у помідорів непередаваний! До речі, без добавки оцту.

Неможливо описати наскільки смачні помідори! Якщо ви ще не консервували таким методом помідори, то настійно рекомендую спробувати.

Розповідаю, як зробити консервацію

Зазвичай я беру два види помідорів для маринування.

Одні я відправляю в баночки цілими. Намагаюся закривати червоні і жовті сливки, щоб було не тільки смачно, але і красиво. Але підійдуть будь-які інші сорти.

Другий вид помідорів – великі й соковиті. Вони потрібні для соку.

Як розраховувати кількість, я розповім далі.

Беру літрові баночки і мию їх содою. У нас така баночка з’їдається за один раз.

Розкладаю по банках:

  • парасольки кропу;
  • один зубець часнику;
  • кілька горошин запашного перцю;
  • 4-6 горошин чорного перцю;
  • один лавровий листочок;
  • кілька шматочків гіркого перчика розміром по 5 мм.

Після наповнюю ємності помідорами: великі – вниз, дрібні – наверх. Зазвичай 2 кілограми помідорів поміщається в три банк об’ємом 1 літр.

Тепер черга соку

Помідори перекручую за допомогою м’ясорубки. Якщо вони дійсно соковиті, то з 1 кілограма вийде 1 літр соку. Такої кількості вистачить на дві банки. Однак я завжди роблю більше на всякий випадок. Якщо залишається зайвий, то я його закриваю без помідорів, теж дуже смачно.

Перед тим, як розлити сік, потрібно додати в нього цукор і сіль. На півтора літра я беру:

  • 45 г цукру;
  • 30-35 г солі.

Сік розміщую на вогонь і кип’ячу 5 хвилин. Потім відразу розливаю по баночках, не доливаючи до краю.

Банки об’ємом три літри не доливаю – 3 пальця;

Банки об’ємом один літр не доливаю – 1 палець.

Накриваю ємності кришками і ставлю в каструлю, щоб простерилізувати.

Літрові баночки стерилізую 15-20 хвилин. Після закатую, перевертаю, накриваю чимось теплим і залишаю остигати.

Rating
( 2 assessment, average 3 from 5 )
Loading...