Рибу під соусом за таким рецептом готували в давнину. Але рецепт не втрачає своєї актуальності й досі! Готувати таким чином можна будь-яку рибу, але бюджетніше і найсмачніше виходить з минтаєм.
Складові:
- Минтай – 0,5 кг;
- Сіль, перець та цукор за смаком;
- Томатна паста – 2 ст. л. + 1 склянка води (або 1 склянка томатного соку);
- Цибуля велика – 1 шт.;
- Морква велика – 1 шт. (або 2 маленькі);
- Соняшникова олія – 3-4 ст. л.;
- Борошно – 4 ст. л.;
- Сметана – 1 ст. л. + 1 склянка води;
- Лавровий лист – 1 шт.
Минтай поріжте на порційні шматочки, присоліть і поперчіть. На олії обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву, обсмажте ще пару хвилин разом.
Влийте томатну пасту з водою (або томатний сік), тушкуйте.
Тим часом рибу обваляйте в борошні і обсмажте з обох боків до золотистої скоринки.
До томатного соусу додайте сметану з водою. Готуйте хвилину.
І перекладіть соус у сковороду з обсмаженою рибою. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 15 хвилин, перевернувши рибу один раз. Якщо не любите густий соус, додайте ще півсклянки води.
Готову рибу під соусом подавайте з пюре чи будь-яким іншим гарніром – це гарантовано смачно!