Таку рибу під соусом готували ще наші бабусі

Рибу під соусом за таким рецептом готували в давнину. Але рецепт не втрачає своєї актуальності й досі! Готувати таким чином можна будь-яку рибу, але бюджетніше і найсмачніше виходить з минтаєм.

Складові:

  • Минтай – 0,5 кг;
  • Сіль, перець та цукор за смаком;
  • Томатна паста – 2 ст. л. + 1 склянка води (або 1 склянка томатного соку);
  • Цибуля велика – 1 шт.;
  • Морква велика – 1 шт. (або 2 маленькі);
  • Соняшникова олія – 3-4 ст. л.;
  • Борошно – 4 ст. л.;
  • Сметана – 1 ст. л. + 1 склянка води;
  • Лавровий лист – 1 шт.

Минтай поріжте на порційні шматочки, присоліть і поперчіть. На олії обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву, обсмажте ще пару хвилин разом.

Таку рибу під соусом готували ще наші бабусі

Влийте томатну пасту з водою (або томатний сік), тушкуйте.

Таку рибу під соусом готували ще наші бабусі

Тим часом рибу обваляйте в борошні і обсмажте з обох боків до золотистої скоринки.

Таку рибу під соусом готували ще наші бабусі

До томатного соусу додайте сметану з водою. Готуйте хвилину.

Таку рибу під соусом готували ще наші бабусі

І перекладіть соус у сковороду з обсмаженою рибою. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 15 хвилин, перевернувши рибу один раз. Якщо не любите густий соус, додайте ще півсклянки води.

Таку рибу під соусом готували ще наші бабусі

Готову рибу під соусом подавайте з пюре чи будь-яким іншим гарніром – це гарантовано смачно!

Таку рибу під соусом готували ще наші бабусі

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...