Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

І страви з найпростіших продуктів нерідко можуть нас дуже здивувати та вразити, потрібно лише трохи пофантазувати. У сезон молодої капусти будуть як ніколи актуальні рецепти саме з нею.

М’ясний пиріг з капустою

Наприклад, можна приготувати такий цікавий, ситний і смачний м’ясний пиріг з капустяною начинкою.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Вам знадобляться:

  • бекон – 300 г;
  • м’ясний фарш – 550 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • панірувальні сухарі – 80 г;
  • сметана – 80 г;
  • сіль – 10 г;
  • чорний перець – 5 г;
  • прованські трави – 5 г;
  • капуста – 250 г;
  • яйця – 4 шт;
  • сир твердий – 150 г

Насамперед підготуємо «обгортку» з бекону. Для цього беремо придатний для запікання посуд і викладаємо в нього бекон, залишаючи приблизно половину стрічки на укриття.

Потім готуємо першу, м’ясну начинку. Для неї змішуємо фарш, дрібно порізану кубиками цибулю і терту моркву. Також додаємо яйця, панірувальні сухарі, сіль та спеції за смаком. Добре все перемішуємо.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Ділимо м’ясну начинку, що вийшла, або на 2, або на 3 частини і викладаємо більшу частину першим шаром поверх бекону.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Потім готуємо другу начинку. Для неї готуємо соус-заливку з яєць, сметани, тертого сиру та спецій, за бажання можна також додати трохи майонезу. Добре все перемішуємо, а потім додаємо в суміш нашатковану капусту, добре обвалюємо її в соусі.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Викладаємо капустяну начинку наступним шаром поверх фаршу і закриваємо її фаршем, що залишився.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Тепер закриваємо начинку вільними краями бекону та відправляємо пиріг запікатись у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

М’ясний рулет із капустою

Ще простіший варіант — м’ясний рулет.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Вам знадобляться:

  • м’ясний фарш – 550 г;
  • сіль – 10 г;
  • чорний перець – 5 г;
  • прованські трави – 5 г;
  • паприка – 5 г;
  • капуста – 250 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • сир твердий – 150 г
  • яйця – 2 шт

У рулеті також буде 2 начинки. Для першої фарш змішуємо з яйцями і спеціями, для другої – шаткуємо капусту і моркву, а також нарізаємо цибулю і натираємо сир, все змішуємо.

На фольгу викладаємо спочатку м’ясний шар, а потім поверх нього – овочевий.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Згортаємо все в щільний рулет і відправляємо запікатись у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин. За бажання після закінчення цього часу можна також посипати рулет тертим сиром і відправити його ще на 10-15 хвилин в духовку для сирної скоринки.

Таку капусту ви ще не їли: 2 ефектних і простих рецепти

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...