Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Сьогодні хочу запропонувати Вашій увазі рецепт смачних пиріжків – саме такі продають ті бабусі у нас на ринку. Тепер ділюся рецептом з вами.

Інгредієнти для приготування:

Для тіста:

  • Кефір – 250 мл
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 400 г
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.

Для начинки:

  • Картопля – 1 кг
  • Ріпчаста цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком
  • Соняшникова олія – для обсмажування цибулі і пиріжків

Приступаємо до приготування пиріжків

Спочатку готуємо начинку, адже тісто робиться не більше 10 хвилин і не вимагає вистоювання. Картоплю очищаємо і варимо в трохи підсоленій воді до готовності, як на пюре.

А тим часом, очищаємо ріпчасту цибулю, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на невеликій кількості олії до золотистого кольору.

Гарячу відварну картоплю розминаємо, потім додаємо обсмажену цибулю, трохи перчимо, при необхідності досолюємо і перемішуємо.

Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Тепер готуємо тісто. Наливаємо кефір в глибоку миску, додаємо сіль, цукор, соду, вливаємо олію і розвиваємо яйце. Все перемішуємо.

Частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, воно вийде досить липким. При роботі з ним можна змащувати руки олією, щоб сильно не липнуло, але додаткове борошно додавати не потрібно – пиріжки вийдуть жорсткими.

Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Тепер робочу поверхню столу добре присипаємо борошном, тісто ділимо на 10-12 частин.

Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Кожен шматочок округлюємо, а потім розплющуємо просто руками в круглий коржик. По центру кладемо 1-1,5 ст. л. начинки.

Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Краї защипаємо, формуючи звичайний пиріжок.

Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Потім перевертаємо «швом» вниз і акуратно розкачуємо його качалкою або розплющуємо і розтягуємо руками.

Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Смажимо пиріжки як звичайно! На сковороді, з додаванням невеликої кількості олії з 2 сторін до рум’яної скоринки. Готуйте, пробуйте, Смачного!

Такі пиріжки продають бабусі у нас на ринку: дуже тонке тісто і багато начинки

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...