Такі не купите в супермаркеті. Сочники – ніжне тісто і соковита начинка як в дитинстві

Сьогодні пропонуємо вам рецепт сочників з сиром, такі давно не продають на прилавках, а ось вдома приготувати дуже просто. Багато соковитої начинки – те, що потрібно для всіх любителів сирної випічки.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • Борошна – 280-300 гр
  • Яєць – 1 шт.
  • Цукру – 80 гр
  • Ваніліну – 1 ч.л.
  • Солі – 1/3 ч.л.
  • Сметани 20% – 100 гр
  • Вершкового масла – 100 гр
  • Розпушувача – 0,5 ч.л.

Начинка:

  • Сиру 9% – 250 гр
  • Цукру – 2 ст.л. (за смаком)
  • Сметани 20% – 1 ст.л.
  • Білок яйця – 1 шт. (Жовток теж стане в нагоді)
  • Муки – 1 ст.л. (Без гірки)
  • Ваніліну – 1 ч.л.

Покроковий процес приготування:

У мисці змішуємо борошно з розпушувачем, сіль і холодне масло, яке попередньо для зручності краще нарізати на невеликі шматочки. Перемішуємо до отримання крихти. Якщо у вас є блендер, це ще простіше – змішайте все з його допомогою.

В отриману крихту додаємо ванілін, цукор, яйце і сметану. Все перемішуємо до однорідності, але довго не вимішуємо, а то в готовому вигляді сочники вийдуть тугими.

Як тільки всі інгредієнти поєдналися (якщо тісто липне додаємо трохи борошна), накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на півгодини.

А поки приготуємо начинку. У чаші змішуємо всі інгредієнти і перемішуємо до однорідності. Готово!

Дістаємо тісто, розділяємо на 10 рівних частин і розкатуємо кожну коржем. На одну половину якої кладемо 1 ст.л. начинки і накриваємо другою половинкою. Защипувати і заліплювати нічого не треба. Перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Включаємо духовку розігріватися до 190 градусів. А поки змастимо їх жовтком, який залишився раніше. Випікаємо 25 хвилин.

Рум’яні, з хрусткою скоринкою – аромат і смак дитинства!

Такі не купите в супермаркеті. Сочники - ніжне тісто і соковита начинка як в дитинстві

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...