Такі мариновані кабачки заготовлюю на зиму в величезній кількості

У моїй сім’ї дуже люблять кабачки, і під час літнього сезону я намагаюся заготовлювати їх якомога більше. Завжди шукала той самий рецепт заготовки, який був би ідеальним.

Кілька років тому я знайшла його. Консервовані таким методом кабачки, на мою думку, за смаком не поступаються консервованим огіркам. Хрусткі і кисло-солодкі кабачки чудово підійдуть для приготування вінегрету, салатів, розсольнику або просто, як закуска до м’ясних і рибних страв. Така заготовка готується без лаврового листа і інших зайвих спецій.

Роблю заготовку я так: 3 кілограми кабачків ретельно промиваємо та нарізаємо кружечками і напів кружечками товщиною близько трьох сантиметрів. Трилітрові банки стерилізуємо і укладаємо в неї овочі. При цьому додаємо тільки часник, кріп і чорний перець в горошок.

Для маринаду я використовую сім склянок води. 2 столові ложки солі, 3 столові ложки цукру і дві чарки 9% оцту. Всі інгредієнти змішуємо, кип’ятимо протягом 5 хвилин і отриманим маринадом заливаємо банки з кабачками. Банки закатуємо, перевертаємо і готово.

Тільки уявіть собі: в холодний зимовий вечір дістаємо з льоху баночку з кабачками, смажимо картоплю, нарізаємо свіжу цибулю і наливаємо горнятко гарячого чаю. Ідеально! Так що бігом обов’язково візьміть цей рецепт на замітку.

Кабачки виходять смачними, ніжними і хрусткими.

Такі мариновані кабачки заготовлюю на зиму в величезній кількості

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...