Так ви ще не готували: баклажани як гриби. Дуже смачно і просто

Якщо ви любите баклажани і гриби, а також не проти трохи поекспериментувати, обов’язково приготуйте цю смачну і незвичайну, а разом з тим дуже просту страву. Приготовлені таким чином баклажани, якщо не знатиме заздалегідь, ніхто не відрізнить за смаком від грибів. Прям високомолекулярна кухня якась!

Вам будуть потрібні

  • баклажани – 3 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт .;
  • часник – 1 головка

Для заливки:

  • сметана – 200 г;
  • зелень – за смаком;
  • сіль, перець, спеції – за смаком

Єдина пропорція, якої варто дотримуватися в даному рецепті: на 1 баклажан – 1 цибулина.

Отже цибулю нарізаємо досить грубо, а потім відправляємося обсмажуватися на сковорідку до легкого золотистого кольору.

Поки цибуля обсмажується, чистимо і також грубо нарізаємо і баклажани. Коли цибуля підійде, додаємо до неї порізані баклажани, викладаємо їх в сковорідку і готуємо до готовності баклажанів.

Так ви ще не готували: баклажани як гриби. Дуже смачно і просто

В цей час підготуємо заливку. Для цього беремо сметану, додаємо в неї посічену зелень і пропущені через прес часник, а також сіль і спеції за смаком. Добре все перемішуємо. Так як всі спеції вже є в заливці, додавати їх безпосередньо в баклажани не потрібно.

Так ви ще не готували: баклажани як гриби. Дуже смачно і просто

Баклажани готуємо приблизно 20 хвилин, а потім додаємо до них заливку. Добре все перемішуємо, доводимо до кипіння і можна знімати з вогню. Якщо ви хочете зберігати страву хоча б кілька днів, то баклажани в заливці варто трохи протушкувати.

Так ви ще не готували: баклажани як гриби. Дуже смачно і просто

Ось і все, смачна, проста і незвичайна страва готова. Подавати її можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...