Так баклажани ви ще не готували. Напрочуд смачний і ситний пиріг без замісу тіста

Дивовижний пиріг з баклажанами – такого ви ще не готували! Це дуже смачно, ситно і просто — тісто не потрібно вимішувати руками. Приготуйте його для різноманітності!

Так баклажани ви ще не готували. Напрочуд смачний і ситний пиріг без замісу тіста

Інгредієнти для начинки:

  • 2 баклажани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 цибуля;
  • сіль та перець за смаком;
  • петрушка (за бажанням);
  • 125 гр. сиру;
  • олія соняшникова для смаження.

Для тіста:

  • 3 яйця;
  • 125 мл натурального йогурту;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • 250 гр. борошна;
  • 150 мл води;
  • 10 гр. розпушувача;
  • сіль та перець за смаком.

На сковороді підсмажте цибулю з часником, через пару хвилин додайте порізані баклажани з шкіркою. Смажте на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Посолити, поперчити за смаком.

Так баклажани ви ще не готували. Напрочуд смачний і ситний пиріг без замісу тіста

У миску розбийте яйця, влийте йогурт, олію та воду, посоліть, поперчіть, збийте віночком. Всипте порціями просіяне борошно з розпушувачем, перемішайте. Вийде рідкувате тісто, що ллється.

Так баклажани ви ще не готували. Напрочуд смачний і ситний пиріг без замісу тіста

На дно форми вистеліть пекарський папір. Налийте трохи олії. Вилийте половину тіста.

Зверху розкладіть баклажани та сир. Сир може бути будь-яким, на ваш смак. У даному рецепті використана моцарелла. Зверху посипте дрібно порізаною зеленню (необов’язково).

Так баклажани ви ще не готували. Напрочуд смачний і ситний пиріг без замісу тіста

Залийте пиріг тістом, що залишився. Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте до готовності тіста (близько 40-45 хвилин).

Так баклажани ви ще не готували. Напрочуд смачний і ситний пиріг без замісу тіста

Готовий пиріг напрочуд смачний, ситний, ніжний, незвичайний – спробуйте приготувати хоча б раз!

Так баклажани ви ще не готували. Напрочуд смачний і ситний пиріг без замісу тіста

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...