Ситний часниковий суп, рецепт якого я привезла з Карпат

Довгими зимовими вечорами, коли за вікном мороз або просто мокро, хочеться побалувати себе якоюсь гарячою стравою. Наваристий суп допоможе не лише зігрітися, а й додасть додаткових сил. І якщо солянка або борщ вже встигли набриднути, зверніться до нашого сьогоднішнього рецепту. Карпатський часниковий суп – це вихід із ситуації.

Віками ця страва рятує жителів Карпатських гір від холодів. Так що записуйте рецепт і скоріше починайте готувати.

Необхідні продукти:

  • Копчена свиняча грудинка – 900 г
  • Картопля – 500 г
  • Морква – 120 г
  • Селера – 80 г
  • Корінь петрушки – 25 г
  • Часник – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець запашний – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кмин – за смаком
  • Майоран – за смаком

Покроковий процес приготування:

Очистіть овочі та наріжте великими шматочками.

Копченості також грубо наріжте і викладіть разом із овочами на дно каструлі.

Залийте водою, додайте спеції, крім майорану, і готуйте на маленькому вогні. Також під час приготування можна використати мультиварку.

Копченості дістаньте окремо та дрібно поріжте. Тим часом видавіть кілька зубчиків часнику в бульйон та додайте майоран.

Ситний часниковий суп, рецепт якого я привезла з Карпат

Налийте в тарілку бульйон, покладіть овочі. Також не забудьте додати туди подрібнені копченості. Ну а додатковим інгредієнтом можуть стати хрусткі грінки.

Ситний часниковий суп, рецепт якого я привезла з Карпат

Сподіваємося, що такий суп припаде вам до смаку. Незважаючи на те, що часник фігурує в назві, додавати його не обов’язково, якщо немає такого бажання. У будь-якому випадку юшка вийде дуже смачною і ситною, особливо якщо готувати її з любов’ю.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...