Сирний пиріг з фруктами – відмінний рецепт

Сирний пиріг з фруктами - рецепт приготування

Нещодавно на дні народження мені довелося спробувати дивовижний пиріг, за смаком він був просто чудо. Все в ньому ідеально поєднувалося!

До того ж, хочеться відзначити ще й те, що сирний пиріг з абрикосами, крім своїх смакових переваг, має дуже оригінальну подачу.

Складові

  • Борошно – 250 грам;
  • Вершкове масло – 125 грам;
  • Цукрова пудра – півсклянки;
  • Сіль – на кінчику чайної ложки;
  • Яйця – 4 штуки;
  • Сир домашній -250 грам;
  • Крохмаль – 2 столові ложки;
  • Цукор – півсклянки;
  • Сметана – 200 – 250 мілілітрів;
  • Лимон – 1 штука;
  • Абрикоси свіжі або в банках;
  • Цукор – 2 столові ложки; (Коричневий).

Рецепт приготування сирного пирога

Для початку обов’язково просійте борошно. Це дуже важливо при випічці. Борошно насититься киснем і якість випічки буде значно краще.

Висипаємо борошно в глибоку тарілку, туди ж відправляємо сіль, і цукрову пудру. Все перемішуємо.

Масло нарізаємо за допомогою ножа на невеликі шматочки і змішуємо з борошном.

Отриману суміш подрібнюємо в крихту. Додаємо яйце швидко вимішуємо тісто.

Кладемо в холодильник не менше ніж на годину.

Розкачане тісто, викладаємо в попередньо змащену маслом, форму для випічки. Викладаємо тісто так щоб були бортики.

В окрему тарілку висипаємо цукор і розбиваємо яйця, що залишилися. Все добре збиваємо міксером.

Сир перетираємо через сито і додаємо до яєчної суміші. Туди ж відправляємо сметану, і крохмаль. Сам лимон нам не знадобиться. Нам потрібна тільки його цедра.

Тому заздалегідь підготуйте цедру лимона і додайте до начинки.

На тісто викладаємо начинку. Зверху прикрашаємо абрикосами і посипаємо коричневим цукром.

Відправляємо в розігріту духовку. Готуємо при температурі 190 градусів 45 хвилин. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...