Сирні пончики на сковорідці: як приготувати

Смак сирних колобків багатьом знайомий з глибокого дитинства. Як серед дорослих, так і серед дітей. Готували їх і солодкими, і солоними, подавали з варенням, цукровою пудрою або ж з соусами. Сирні пончики гарні і самі по собі, особливо до перших страв або чаю.

Щоб страва вийшло точнісінько як у минулі часи, важливо правильно вибрати сир. Він обов’язково повинен бути домашнім і ні в якому разі не сухим.

Необхідні продукти:

  • Сир домашній – 250 г
  • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік – 0,5 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Розімніть сир з яйцем до отримання клейкої маси.

Сирні пончики на сковорідці: як приготувати

Додайте просіяне борошно, сіль і дрібку цукру. Потім додайте погашену лимонним соком соду. Замісіть сирне тісто. Якщо воно занадто клейке, припустиме додавання ще однієї ложки борошна.

Сирні пончики на сковорідці: як приготувати

Вологими руками скачайте з тіста кульки розміром з грецькі горіхи. Смажте у великій кількості олії в сотейнику або на сковорідці до золотистої скоринки.

Сирні пончики на сковорідці: як приготувати

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...