Сирна запіканка з вишнево-сметанною заливкою

Сирна запіканка з заливкою - рецепт приготування

Ніжну, м’яку сирну запіканку з сметанно-вишневою заливкою можна приготувати за короткий час і, потім насолодитися легким смаком дієтичного десерту. Спробуйте здивувати свою сім’ю простим, низькокалорійним і апетитним рецептом.

Складові:

  • 800 г п’ятивідсоткового сиру;
  • 4 ст л манної крупи;
  • 3 шт. курячих яєць;
  • 4 ст л цукру для запіканки і 1 ст л для зметаної заливки;
  • лимонна цедра;
  • 1,5 ч л ванільного цукру;
  • 350 г сметани (20%);
  • 300 г вишні.

Процес приготування сирної запіканки

У миску розбиваємо яйця, насипаємо 4 ст л цукру і збиваємо блендером до отримання білої пишної консистенції.

Сир повинен бути розсипчастим, тому його протираємо через сито.

Далі, в отриману яєчну суміш відправляємо манну крупу, раніше терту лимонну цедру, насипаємо ванільний екстракт і змішуємо з розсипчастим сиром.

Беремо невелику форму (розмір приблизно 25 на 25 см), перекладаємо туди сирну масу і розрівняти її за допомогою шпателя.

Нагріваємо духовку до 180 ° С і відправляємо в неї форму з майбутнім десертом на 20 хв.

У миску відправляємо сметану, 1 ст л цукру, вишню і розмішуємо їх.

Дістаємо з духовної шафи сирну запіканку, поливаємо сметаною масою і повертаємо назад в духовку на 10 хв.

Коли десерт буде готовий, залишаємо на півгодини, потім за допомогою гострого ножа проводимо вздовж стінки форми, акуратно розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...