Сирна запіканка з вишнею – цікавий рецепт

Ця ніжну запеканочку роблять, взагалі не використовуючи борошно. Цукор кладуть в мінімальній кількості. Проте страва цілком соковита, з приємним присмаком вишень. Дуже вдалий ранковий десерт з кавою або чаєм.

Компоненти для приготування:

  • 100 грам вишні;
  • 350 грам сиру;
  • 1 столова ложка манки;
  • два яйця;
  • одна ст.л. цукру звичайного;
  • одна чайна ложечка цукру ванільного;
  • одна щіпка солі кухонної.

Як треба готувати:

1. Візьміть миску поглибше, покладіть в неї манної крупи, солі, яєць і цукру (ванільного). Мішати краще за допомогою віночка стільки, поки не буде однорідної маси.

2. Покладіть домашнього сиру (будь-якого за відсотком жирності), знову розмішайте. На 15 або 20 хв. відставте в сторону. Манка повинна набрякнути. І не забудьте поставити духову шафу на розігрів, температура 180 градусів.

3. А поки займіться вишнею. Ягідки всі треба вимити, кісточки прибрати. Мені допомогла в цьому металева шпилька (для волосся). Потім кладіть цукор і знову мішайте.

Коли побачите, що манка вже розбухла, зробивши сирну масу щільнішою, укладіть її в формочку для запікання. У мене вона з кераміки, діаметр – 17 сантиметрів.

4. Ягідки покладіть зверху, трохи «втопивши» їх в тісті з сиру. Віднесіть у духову шафу хвилин на 40. Про готовність судіть по щільності сирної маси. Якщо вона вже щільна і при натисканні на неї трохи пружинить, значить, запіканка готова.

Поки вона гаряча, з форми не виймайте. Трохи охолоне – ось тоді і кладіть на красиву тарілку, несіть на стіл.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...