Свинина на святковий стіл: найкращий рецепт

Свята все ближче і ближче, а отже кожна господиня починає ламати голову, щоб таке приготувати на подив всім гостям. Справді, завдання нелегке. Адже здається, що всі страви вже давно перепробували. Замість купеної буженини для нарізки ти можеш приготувати м’ясо своїми руками. Свинина на святковий стіл ще й оригінально виглядає. Безсумнівно, цей рецепт вартий твоєї уваги.

Необхідні продукти:

  • 1 кг свинячої шиї
  • 150 г моркви
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл бальзамічного оцту
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • перець, сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

Насамперед ретельно промий свинину під проточною водою, а потім просуши паперовими рушниками.

Далі приготуй маринад для м’яса. Для цього досить просто змішати в глибокій мисці оцет, сік лимона, соєвий соус і олію. Сюди ж видави через прес часник та перемішай. Опусти шматок м’яса в маринад так, щоб він повністю його покрив. Натри свинину перцем та сіллю. Зверни увагу, що солі тут потрібно зовсім небагато, оскільки соєвий соус у маринаді вже й так досить солоний. Залиш м’ясо маринуватись на 1–2 години при кімнатній температурі.

Свинина на святковий стіл: найкращий рецепт

Тим часом поки свинина просочується маринадом, підготуй моркву для фарширування м’яса. Найкраще вибирати овоч, який приблизно відповідатиме довжині шматка свинячої шиї. Насамперед помий моркву і почисти. Після цього наріж тонкими брусочками. Загалом, одну моркву вдасться розрізати на 8 частин.

Наступний крок – нафарширувати замариноване м’ясо морквою. Для цього скористайся філейним ножем, зробивши глибокі проколи вздовж свинини. Максимально акуратно нашпигуй отвори брусочками моркви. Подібним чином можна додатково додати часник за бажання, розрізавши його навпіл. Як результат, м’ясо в розрізі матиме гарні оранжеві вкраплення. Те, що потрібно для святкового столу!

Свинина на святковий стіл: найкращий рецепт

Замотай підготовлений шматок свинини в кілька шарів фольги, перед цим змастивши маринадом, який залишився. На дно форми, на яку ти помістила м’ясо, налий трохи води. Відправ м’ясо запікатися в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 1 годину.

Свинина на святковий стіл: найкращий рецепт

Після цього розріж фольгу і перемісти свинину під верхній гриль, щоб вона отримала апетитну скоринку. Знизь температуру до 170 градусів і залиш її в духовці ще на 30 хвилин.

Свинина на святковий стіл: найкращий рецепт

Свинина на святковий стіл готова! Її можна подавати на стіл як гарячою, так і холодною у вигляді нарізки. Ідеальний смак страви при цьому не змінюється.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...