Святковий м’ясний рулет із начинкою

Сьогодні я покажу вам, як приготувати святковий рулет з начинкою. Рецепт знадобиться і тим, хто не має часу довго маринувати м’ясо. Його просто потрібно добре натерти спеціями. Для начинки раджу брати червоний болгарський перець. Він яскравіший і добре виглядатиме в розрізі. Страва ідеально підходить для святкового столу, так і для ранкових бутербродів.

Необхідні продукти:

  • Свинний ошийок – 1,3 кг
  • Шинка – 200 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Добре промийте м’ясо, потім обсушіть його паперовими рушниками. Зробіть по центру шматка розріз, щоб розділити м’ясо навпіл, але не доходьте до кінця приблизно 1,5 см.

Святковий м'ясний рулет із начинкою

Після цього зробіть кілька надрізів у правій та лівій частині шматка, щоб розгорнути його, як книгу, і перетворити на пласт. Накрийте плівкою м’ясо і відбийте з двох сторін. Натріть сіллю та перцем.

Святковий м'ясний рулет із начинкою

Підготуйте начинку. Для цього наріжте шинку тонкими скибочками, а перець невеликими кубиками. Подрібніть петрушку та змішайте з перцем.

Святковий м'ясний рулет із начинкою

Пропустіть часник через прес та натріть м’ясо з одного боку. Викладіть шматочки шинки та овочеву начинку. Згорніть щільний рулет і обв’яжіть його нитками, щоб не розкрутився.

Святковий м'ясний рулет із начинкою

Змастіть форму олією, викладіть рулет і щільно накрийте фольгою. Запікайте протягом години при температурі 190 градусів. Потім зніміть фольгу, змастіть м’ясо кетчупом, викладіть зверху цибулеві кільця і поверніть у духовку ще на 30 хвилин.

Святковий м'ясний рулет із начинкою

Я не люблю надто жирне м’ясо. Але навіть якщо вам потрапив шматок з великою кількістю сала, замініть шинку курячим філе. Дієтична грудка вбере в себе частину жиру, що збалансує загальну кількість. При цьому курка стане соковитішою.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...