Свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому (заморожувати не потрібно). Часник не гниє, капуста як свіжа!

Сьогодні я хочу вам розповісти, як я зберігаю часник і капусту. Цими методами зі мною поділилася свекруха і тепер я постійно так роблю.

Як зберігати часник

Часник, який я зберегла цим методом, у мене вже спокійно лежить 2 роки і не гниє, а раніше доводилося викидати половину врожаю.

Свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому (заморожувати не потрібно). Часник не гниє, капуста як свіжа!

Буде потрібна банку, об’єм якої залежить від кількості часнику і звичайна сіль. Банку попередньо помийте і висушіть.

На дно ємності насипте сіль, товщина сольового шару повинна складати приблизно 1,5 сантиметра. Потім покладіть часник таким чином, щоб він не торкався до стінок банки і бажано один одного.

Свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому (заморожувати не потрібно). Часник не гниє, капуста як свіжа!

Зверху засипте велику кількість солі, а після знову часник і так чергуйте.

Свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому (заморожувати не потрібно). Часник не гниє, капуста як свіжа!

Останньою потрібно засипати сіль. Закривати ємності кришками не потрібно, а зберігати можна в коморі.

Свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому (заморожувати не потрібно). Часник не гниє, капуста як свіжа!

Як зберігати капусту

Даний метод не підходить для скоростиглих сортів капусти, а також червонокачанної. Білокачанна ж капуста при такому зберіганні залишається свіжою практично до нового сезону. Можливо до весни проростуть коріння, але їх можна просто зрізати.

Свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому (заморожувати не потрібно). Часник не гниє, капуста як свіжа!

Качани необхідно взяти маленькі і середні, на дотик вони повинні бути щільними. Зніміть верхні листки з вилка і відріжте качан, щоб не стирчав.

Свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому (заморожувати не потрібно). Часник не гниє, капуста як свіжа!

Після цього візьміть звичайну харчову плівку і обмотайте їй в два шари качани. Розгладьте і примніть, щоб витіснити повітря. Зберігайте в підвалі або льосі при температурі + 2-3 ° С.

Rating
( No ratings yet )
Loading...