Сусідка по дачі поділилася рецептом варення з шовковиці, яке на смак солодше меду

Якщо ти шукаєш оригінальний рецепт варення, приготуй варення з шовковиці. Воно не таке популярне, як вишневе або полуничне, але його незвичайний смак і ніжний аромат не залишить тебе і твоїх близьких байдужими.

Необхідні продукти:

  • 500 г шовковиці
  • 500 г цукру
  • 1 лимон
  • 1 зірочка анісу

Як приготувати варення з шовковиці

Ретельно промий ягоди шовковиці. Переклади їх в друшляк, щоб стекла вода.

Зріж у ягід тверду плодоніжки. Простіше це зробити ножицями.

Заповни шовковицею каструлю, пересипавши шари цукром.

Залиш на годину, щоб виділився сік.

Сусідка по дачі поділилася рецептом варення з шовковиці, яке на смак солодше меду

Доведи суміш до кипіння на середньому вогні. Вари 10 хвилин, прибираючи шумівкою піну і насіння. Варення без пінки буде набагато краще проварюватися, а також воно буде набагато довше зберігати свій неповторний ягідний аромат.

Щоб пінки не було зовсім, я при варінні додаю маленький шматочок вершкового масла. Працює прийом на ура!

Зніми варення з вогню і залиш на 4-5 годин при кімнатній температурі.

Додай скибочки лимона. Потім вари ще 10 хвилин і знову зніми з вогню.

Сусідка по дачі поділилася рецептом варення з шовковиці, яке на смак солодше меду

Сік лимона розчиниться в варенні, зробить його колір більш яскравим.

Витягни шматочки лимона з варення і розлий його гарячим по банках. Закрий банки кришками.

Сусідка по дачі поділилася рецептом варення з шовковиці, яке на смак солодше меду

Варення виходить яскравим, з насиченим смаком, всі ягоди залишаються цілими і не розварюються. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...