Сушим часточки апельсинів і обвалюємо в цукрі. Мармелад під ялинку дітям та на стіл до чаю

Прості апельсинові кірки після правильної обробки можуть стати головним десертним хітом на столі. Якщо обсушити їх та обваляти в цукрі, то вийде універсальний мармелад-цукати, подати його можна і до чаю, і поставити під ялинку дітям.

Інгредієнти: 2 апельсини, 200 г цукру, 250 мілілітрів води.

Знімаємо кірки з апельсинів та ложкою максимально видаляємо білу частину зі зворотної поверхні. Це потрібно, щоб усунути гіркоту.

Сушим часточки апельсинів і обвалюємо в цукрі. Мармелад під ялинку дітям та на стіл до чаю

Нарізаємо оброблену шкірку середньої товщини смужками.

Сушим часточки апельсинів і обвалюємо в цукрі. Мармелад під ялинку дітям та на стіл до чаю

Тепер пересипаємо в сотейник цукор. Заливаємо воду та ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і перекладаємо в сотейник апельсинові кірки. Варити на слабкому вогні 15 хвилин. Потім зливаємо воду.

Сушим часточки апельсинів і обвалюємо в цукрі. Мармелад під ялинку дітям та на стіл до чаю

Обвалюємо апельсинові кірки у цукрі. Перекладаємо на пергамент і даємо їм зацукроватись приблизно протягом години.

Сушим часточки апельсинів і обвалюємо в цукрі. Мармелад під ялинку дітям та на стіл до чаю

Залишилося лише перекласти вже готовий мармелад у банки.

При обваленні до цукру можна додати і корицю. Це зробить мармелад ще смачнішим.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...