Ріпчаста і зелена цибуля з давніх часів вважають універсальним засобом, яке захищає від хвороб в сезон застуди.
Але, на жаль, не кожна цибуля зберігає всю зиму корисні речовини. Щоб уникнути втрати цінних вітамінів і мікроелементів потрібно знати, як правильно її сушити.
Як правильно сушити зелену і ріпчасту цибулю для тривалого зберігання
Найголовніше правило в сушінні цибулі – це тривала за часом сушка, тоді вітаміни і ефірні масла зберігаються в овочі у великій концентрації.
Сушити овоч потрібно в сухому приміщенні, яке буде захищене від відкритих сонячних променів, добре провітрюватиметься і температура повітря повинна складати 25-30 градусів. Подрібнюємо зелену і ріпчасту цибулю товщиною 5 міліметрів, і розкладаємо тонким шаром на папір. У такому вигляді цибуля буде сушитися 7 днів, але її потрібно 1 раз в день перемішувати.
Якщо вдома є електрична сушарка, то час сушіння можна скоротити до 12 годин. Цибулю аналогічно подрібнюємо і кладемо на піддони тонким шаром. Сушимо при температурі 50 градусів за Цельсієм 12 годин. Якщо температуру зробити вище, то цибуля почне втрачати вітаміни.
Потім розкладаємо по сухих баночках і щільно закручуємо кришку. Сушений овоч зберігається до 2-х років.
Взимку сушену цибулю рекомендується додавати в повсякденні страви. Овоч необов’язково піддавати термічній обробці, її можна додавати вже в готову гарячу страву або посипати зверху.