Суп із фрикадельками, але по-грецьки. Каструля наваристого бульйону готова за півгодини

Суп з фрикадельками за грецьким рецептом вигідно відрізняється від звичайного, він виходить густішим і готується швидше. Ціла каструля такого супу готується приблизно за півгодини.

Інгредієнти: на 2 літри води додаємо по 1 цибулиці та моркві, 2 яйця, 3 столові ложки лимонного соку, зелень, сіль, столову ложку борошна. Фрікадельки зробимо з 500 г фаршу, 100 г рису, 1 яйця, 1 цибулини, 1/2 чайної ложки солі, 70 мл води.

Першими зручніше буде приготувати фрикадельки. У глибокій мисці вимішуємо фарш разом з дрібно нарізаною цибулею, промитим сирим білим рисом, зеленню, сіллю, для м’якості додамо до фаршу трохи води, а щоб фрикадельки тримали форму, розіб’ємо туди ж яйце.

Суп із фрикадельками, але по-грецьки. Каструля наваристого бульйону готова за півгодини

Тепер розігріваємо олію в каструлі з товстими стінками і дном і обсмажуємо спочатку нарізану кружечками моркву та дрібно нарізану цибулю. Через 2 хвилини вливаємо 2 літри води. Чекаємо на закипання і опускаємо у воду фрикадельки. Перемішуємо та варимо 30 хвилин до готовності.

Тим часом зробимо заправку, яка додасть нашому супу особливий смак. Збиваємо окремо два білки і два жовтки. До жовтків додаємо лимонний сік, виливаємо жовтки до білків і вводимо борошно. Ще раз все перемішуємо. Масу, що вийшла, вливаємо в каструлю якраз після готовності фрикадельок, перемішуємо і через дві хвилини суп готовий до подачі.

Суп із фрикадельками, але по-грецьки. Каструля наваристого бульйону готова за півгодини

При подачі посипте суп свіжою зеленню. Вона відтінить його смак і зробить більш насиченим.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 2 з 5 )
Завантаження...