Курячі крильця, запечені в духовці, відмінно підійдуть і для звичайної вечері, і для дружнього перегляду футболу.
Приготувати їх дуже швидко, з найпростіших продуктів, доступних за ціною. Весь секрет: в незвичайному, але дуже ароматному маринаді. Такий маринад ви ще не пробували: з цибулею, часником, травами і спеціями. У маринад ви можете додати ще більше улюблених приправ: тоді і аромат буде більш вираженим, і смак більш яскравим. Хрустка карамельна скоринка настільки смачна, що неможливо встояти. Розлітається закуска на ура: тому відразу робіть порцію в два рази більше (або в три).
Склад продуктів
- один кілограм курячих крил;
- 8 столових ложок соєвого соусу;
- 4 столових ложки рафінованої соняшникової олії;
- 5 столових ложок кетчупу;
- одна столова ложка натурального меду;
- дві головки ріпчастої цибулі;
- 100 зубчиків часнику;
- кунжут;
- дрібка мускатного горіха;
- половина чайної ложки червоного меленого перцю;
- одна чайна ложка меленої паприки;
- половина чайної ложки чорного меленого перцю;
- сіль за смаком.
Курячі крильця для дружної компанії: покроковий процес приготування
Курячі крила промиваємо, обсушуємо, розрізаємо на дві частини (маленькі кінчики прибираємо, їх використовувати не будемо), викладаємо в глибоку миску.
Дві середні головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, нарізаємо не надто тонкими кільцями.
Нарізану цибулю відправляємо в порожню глибоку миску.
Очищені зубчики часнику пропускаємо через прес відразу в миску з цибулею.
Вливаємо в миску з часником і цибулею соєвий соус, олію. Додаємо улюблений густий кетчуп, натуральний мед і все добре перемішуємо силіконовою лопаткою.
Потім додаємо чорний мелений перець, сіль, мелену паприку, мускатний горіх. Знову все перемішуємо.
Залишаємо хвилин на 15-20 соус настоюватися.
В настояний соус викладаємо крильця, перемішуємо руками і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб соус вбрався в крильця.
Деко застеляємо спочатку фольгою, а потім накриваємо пергаментним папером.
Викладаємо на деко крильця, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку, на 30-40 хвилин.
Готові крильця посипаємо кунжутним насінням і, при бажанні, нарізаною зеленою цибулею.