Страва для вечора перед телевізором: або для перегляду футболу в дружній компанії

Курячі крильця, запечені в духовці, відмінно підійдуть і для звичайної вечері, і для дружнього перегляду футболу.

Приготувати їх дуже швидко, з найпростіших продуктів, доступних за ціною. Весь секрет: в незвичайному, але дуже ароматному маринаді. Такий маринад ви ще не пробували: з цибулею, часником, травами і спеціями. У маринад ви можете додати ще більше улюблених приправ: тоді і аромат буде більш вираженим, і смак більш яскравим. Хрустка карамельна скоринка настільки смачна, що неможливо встояти. Розлітається закуска на ура: тому відразу робіть порцію в два рази більше (або в три).

Склад продуктів

  • один кілограм курячих крил;
  • 8 столових ложок соєвого соусу;
  • 4 столових ложки рафінованої соняшникової олії;
  • 5 столових ложок кетчупу;
  • одна столова ложка натурального меду;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • 100 зубчиків часнику;
  • кунжут;
  • дрібка мускатного горіха;
  • половина чайної ложки червоного меленого перцю;
  • одна чайна ложка меленої паприки;
  • половина чайної ложки чорного меленого перцю;
  • сіль за смаком.

Курячі крильця для дружної компанії: покроковий процес приготування

Курячі крила промиваємо, обсушуємо, розрізаємо на дві частини (маленькі кінчики прибираємо, їх використовувати не будемо), викладаємо в глибоку миску.

Дві середні головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, нарізаємо не надто тонкими кільцями.

Нарізану цибулю відправляємо в порожню глибоку миску.

Очищені зубчики часнику пропускаємо через прес відразу в миску з цибулею.

Вливаємо в миску з часником і цибулею соєвий соус, олію. Додаємо улюблений густий кетчуп, натуральний мед і все добре перемішуємо силіконовою лопаткою.

Потім додаємо чорний мелений перець, сіль, мелену паприку, мускатний горіх. Знову все перемішуємо.

Залишаємо хвилин на 15-20 соус настоюватися.

В настояний соус викладаємо крильця, перемішуємо руками і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб соус вбрався в крильця.

Деко застеляємо спочатку фольгою, а потім накриваємо пергаментним папером.

Викладаємо на деко крильця, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку, на 30-40 хвилин.

Готові крильця посипаємо кунжутним насінням і, при бажанні, нарізаною зеленою цибулею.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...