Стерилізую банки швидко і просто холодним методом

До недавнього часу я стерилізувала банки, як всі – гарячими методами. Сусідка по дачі, побачивши, як я страждаю, розповіла мені про свій метод стерилізації банок, який виявився швидшим і приємнішим. Якщо над парою банку потрібно тримати приблизно 10-15 хвилин, то холодний метод дозволяє простерилізувати її максимум за півхвилини, різниця дуже відчувається.

Отже, що потрібно робити:

Для початку я з усією ретельністю мою банки з харчовою содою від бруду і іржавих потоків на шийці. Перевіряю на тріщини і відколи.

Потім в банку наливаю 30-50 мл спирту, якщо немає спирту, то підійде міцна горілка, тільки її треба налити більше 50 мл, а також підходить для стерилізації оцет (його теж потрібно більше 50 мл).

Ємність закриваю кришкою і гарненько трушу її близько 30 секунд, після відкриваю і переливаю вміст в наступну банку і так до останньої. Тільки для кожної банки потрібна окрема кришка.

Швидше за все виходить стерилізувати банки, у яких кришки закручуються, оскільки тоді їх не потрібно обробляти окремо.

Переваги даного методу:

  • Вимагає мало часу.
  • Банку не трісне, коли ви будете заливати кип’яток, хоч і холодна.
  • Коли ви трясете банку, то можете перевірити чи щільно сидить кришка, тоді її вийде вчасно замінити.
  • Банку весь час стерилізується, поки в неї ви не почнете складати овочі, фрукти, ягоди.
  • Стерилізувати можна прямо під час консервації, наприклад, поки нагрівається вода.
  • Такий метод стерилізації істотно заощаджує витрати електроенергії або газу, адже тарифи зараз досить високі.

Я досить довго вже стерилізую банки цим методом і жодна консервація не вибухнула, хоч і зберігається при кімнатній температурі.

Rating
( No ratings yet )
Loading...