Стакан гречки і 3 картоплини необхідні для смачних котлет: сім’я їх обожнює

Бюджетні котлети - рецепт приготування

На карантині наша сім’я, як і багато інших, відчуває фінансові труднощі. Але навіть в режимі економії я намагаюся балувати своїх родичів чимось смачненьким. Нещодавно я приготувала їм котлети з гречки і картоплі. Це чудовий варіант бюджетної, смачної і поживної сімейної вечері.

Склад і покроковий рецепт страви

Для приготування котлет використовується:

  • Три картоплі середнього розміру.
  • Стакан гречаної крупи в відварному вигляді.
  • Головка цибулі.
  • Спеції.
  • Одне яйце.
  • Сіль.
  • Сухарі для панірування або борошно.
  • Мелений чорний перець.

Для соусу знадобиться:

  • Маленька ложка гірчиці.
  • Два зубці часнику.
  • Сіль.
  • Сметана в кількості 100 гр.

Картоплю слід почистити, відварити, потовкти. З’єднати з відвареною гречкою і шматочками обсмаженої цибулі. Додати подрібнений часник, чорний перець, сіль, прянощі і яйце. Перемішати продукти. Сформувати з маси котлети. Покрити їх шаром панірувальних сухарів або борошна. Рівномірно обсмажити на сковорідці з олією.

Для соусу треба розтерти всі зазначені інгредієнти. Котлети подають до столу зі сметаною підливою.

Rating
( No ratings yet )
Loading...