Сьогодні хочу поділиться рецептом салату з буряка з копченою рибою “Король”. Вперше спробувала на день народження у знайомої. Готується так само як і оселедець під шубою з найдоступніших інгредієнтів, але різниця очевидна в складі і в смаку.
Необхідні продукти:
- Скумбрія копчена – 1 шт.
- Буряк – 500 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Сіль за смаком
- Майонез – до смаку
Покроковий процес приготування
Рибу беремо будь-яку копчену, оселедець або скумбрію, у мене сьогодні скумбрія. Розділимо на філе. І наріжемо рибку.
Цибулину порізати і замаринуємо. Додаю 1 ч.л. цукру і 1 ст.л. 9% оцту або яблучного оцту і залишаю на хвилин 15.
Відварний буряк 500 грам натремо на грубій терці і відварену картоплю 300 грам натремо на грубій терці. 50 грам твердого сиру натерти на дрібній тертці.
Збираємо салат.
Першим шаром кладемо половину буряка, розрівнюємо. Змащуємо майонезом.
Другим шаром картопля, змащуємо майонезом. Третій шар цибуля, четвертий шар риба, змащуємо майонезом, п’ятий шар сир, змащуємо майонезом. Шостий шар друга половина буряка.
Змащуємо майонезом. Посипаємо зеленню. Прибираємо салат в холодильник настоятися і просочитися. І тепер подаємо до столу. Це дуже смачний багатошаровий салат. Рекомендую спробувати.