Спробувала новий метод запікання риби. Це дуже смачно і просто! Підходить для будь-якої риби

Такий метод приготування підходить для будь-якої риби, яку можна готувати цілком або порційними шматочками. І біла, і червона риба виходить дуже смачною. Вся справа в пекарському папері, який захищає рибу від пересихання, за рахунок цього вона стає ніжною і неймовірно смачною. Сьогодні готую невеликих судаків.

Складові:

  • 2 шт. – судаки (близько 600 гр.)
  • 1/3 шт. – лимон
  • 2 ст.л. – вершкове масло
  • 2 ч.л. – соняшникова олія
  • 2 шт. – лавровий лист
  • 1/2 ч.л. – паприка (мелена солодка)
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Для приготування страви беру судаки кожен вагою близько 300 гр. Готувати так можна будь-яку рибу (червону і білу) і різного розміру. У судаків відрізаємо плавники, за допомогою великої ложки видаляємо луску (відмінний метод, при якому луска не летить на всі боки), вирізаємо зябра, прибираємо нутрощі і промиваємо.

Спробувала новий метод запікання риби. Це дуже смачно і просто! Підходить для будь-якої риби

2. З кожного боку риби робимо розрізи (3-4 шт.). Поливаємо лимонним соком, солимо і сторону, яка буде розташовуватися зверху, посипаємо солодкою паприкою. Червону рибу соком лимона не поливати, інакше вона втратить гарний колір (поливаємо тільки готову рибу). Паприка дає гарний колір.

Спробувала новий метод запікання риби. Це дуже смачно і просто! Підходить для будь-якої риби

3. Від рулону пекарського паперу відриваємо 2 великих шматка. Змащуємо середину паперу соняшниковою олією і розміщуємо рибу.

Спробувала новий метод запікання риби. Це дуже смачно і просто! Підходить для будь-якої риби

4. Лавровий лист розриваємо навпіл і по 2 половинки розміщуємо на судаках на відстані один від одного. На лавровий лист додаємо по шматочку вершкового масла.

Спробувала новий метод запікання риби. Це дуже смачно і просто! Підходить для будь-якої риби

5. Рибу зверху закриваємо папером, розміщуємо в формі і відправляємо в духовку, попередньо включену на 200 градусів. Готуємо судаків близько 30 хвилин. Аромат на кухні з’являється приголомшливий.

Спробувала новий метод запікання риби. Це дуже смачно і просто! Підходить для будь-якої риби

6. Готову рибу в папері перекладаємо на тарілки або сервірувальну дошку, розкриваємо, доповнюємо часточками лимона і відразу подаємо на стіл. До неї відмінно підходить картопляний гарнір і легкий салат зі свіжих овочів. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...