Цей рецепт добрався до нас з Марокко, солоні лимони там використовують як приправу до різних несолодким страв.
Завдяки такому засолюванні смак лимонів посилюється, ну і зберігаються вони, звичайно ж, довше, як і будь-яка консервація.
Для засолювання знадобляться:
- Лимони – 500 грам
- Чорний перець (горошок) – пів чайної ложки
- Пара лаврових листочків
- Сіль – 150 грам
- Оливкова олія – 75 мл
- Посуд для консервації.
Процес засолювання лимонів
Ретельно вимийте лимони (беріть невеликі, їх зручніше складати в посуд для консервації). Зробіть на них 4-5 неглибоких надрізи.
З одного лимона вичавити сік на дно посуду для консервації, і покладіть сам лимон туди ж, посипані сіллю лимони покладіть зверху, .
Після чого додайте спеції і залийте олією.
Посуд закрийте щільно кришкою і приберіть в темне місце.
Через один місяць солоні лимони будуть готові. Їх можна додавати в різні м’ясні і бульйонні страви. А олію від лимонів можна використовувати як пікантну заправку для салатів.