Спробуйте засолити лимони, результат вас приємно здивує

Цей рецепт добрався до нас з Марокко, солоні лимони там використовують як приправу до різних несолодким страв.

Завдяки такому засолюванні смак лимонів посилюється, ну і зберігаються вони, звичайно ж, довше, як і будь-яка консервація.

Для засолювання знадобляться:

  • Лимони – 500 грам
  • Чорний перець (горошок) – пів чайної ложки
  • Пара лаврових листочків
  • Сіль – 150 грам
  • Оливкова олія – 75 мл
  • Посуд для консервації.

Процес засолювання лимонів

Ретельно вимийте лимони (беріть невеликі, їх зручніше складати в посуд для консервації). Зробіть на них 4-5 неглибоких надрізи.

З одного лимона вичавити сік на дно посуду для консервації, і покладіть сам лимон туди ж, посипані сіллю лимони покладіть зверху, .

Після чого додайте спеції і залийте олією.

Посуд закрийте щільно кришкою і приберіть в темне місце.

Через один місяць солоні лимони будуть готові. Їх можна додавати в різні м’ясні і бульйонні страви. А олію від лимонів можна використовувати як пікантну заправку для салатів.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...