Справжня італійська моцарелла за 30 хвилин. Варимо з магазинного молока і на смак не відрізнити

Моцарелла вважається у нас досить дорогим сиром. Купувати її немає жодного сенсу, адже готується моцарелла всього за 30-40 хвилин зі звичайного молока і не потребує ферментації.

Інгредієнти: 2 літри жирного магазинного молока, 7 столових ложок 9% оцту, столова ложка солі.

Молоко переливаємо у глибоку каструлю та доводимо на плиті до 50 градусів. Тут зручніше скористатися кухонним термометром, вони продаються в багатьох господарських магазинах. Тепер починаємо по одній ложці вводити оцет. Після кожної ложки молоко перемішуємо, поступово почне відокремлюватись сироватка.

Справжня італійська моцарелла за 30 хвилин. Варимо з магазинного молока і на смак не відрізнити

Потім уже руками дістаємо сирний згусток, що зібрався. Віджимаємо його та перекладаємо в окрему миску, а в сироватку додаємо сіль. І повертаємо до неї сир, так структура моцарели буде гомогенізованішою. Кілька разів виймаємо та розтягуємо сир. Щоразу він буде дедалі еластичнішим.

Справжня італійська моцарелла за 30 хвилин. Варимо з магазинного молока і на смак не відрізнити

Потім просто даємо йому охолонути і можна пробувати. Смачного!

Справжня італійська моцарелла за 30 хвилин. Варимо з магазинного молока і на смак не відрізнити

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...