Соте з кабачків і баклажанів на зиму

Соте з кабачків і баклажанів - рецепт приготування

Соте на зиму – і перекус, і додаток до картоплі і м’яса! Таким овочевим соте з кабачками і баклажанами буде радий пригоститися будь в холодні зимові дні. Воно доповнить і підсмажені м’ясо і рибу, і парову котлетку, і картопляне пюре або картоплю, запечену в духовці з шматочком сала … Та скільки різного, швидкого, економного і корисного можна придумати довгими зимовими вечорами.

Склад рецепта (на 20 порц.):

  • Кабачки – 1250 гр
  • Морква – 500 гр
  • Баклажани – 1 кг
  • Столовий оцет – 1 стол.л.
  • Соняшникова олія – 200 мл
  • Болгарський перець – 400 гр
  • Помідори – 400 гр
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 стол.л.
  • Сіль – 1.5 стол.л.
  • Часник – 50 гр
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр
  • Базилік – 20 гр
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування

З даної кількості інгредієнтів виходить 2,5 л соте.

1. Попередньо вимийте банки з содою і простерилизуйте їх над парою. Прокип’ятіть кришки. Все викладіть на рушник і дайте висохнути.

2. Підготуйте овочі. Очистіть їх. Наріжте кабачок, баклажан, цибулю і два види перцю кубиками. Помідори бланшируйте, зніміть з них шкірку і натріть м’якоть на тертці. Моркву також натріть на тертці.

3. Поставте на вогонь три сковороди (або робіть етапи по черзі). Вогонь середній, в кожній сковороді по 5 ст.л. соняшникової олії. В першу сковороду викладіть кабачки і готуйте без кришки, періодично помішуючи, 15 хвилин. У другу сковороду викладіть баклажани і готуйте без кришки, періодично помішуючи, 15 хвилин. У третю сковороду викладіть цибулю і обсмажте її без кришки, періодично помішуючи, до золотистого кольору (5 хвилин). Потім до цибулі додайте моркву і готуйте без кришки, періодично помішуючи, 10 хвилин. Додайте до цибулі з морквою перець (болгарський і гострий), перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 5 хвилин.

4. З’єднайте всі обсмажені інгредієнти в одній великій сковороді, додайте помідори, добре перемішайте і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.

5. Додайте 3 ст.л. соняшникової олії, сіль, чорний перець, сушений базилік, лавровий лист, перемішайте і тушкуйте під кришкою 20 хвилин. Через 15 хвилин додайте оцет і пропущений через прес часник.

6. Гаряче соте розкладіть по банках, закрийте, переверніть і укутайте на добу. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...