Соте з баклажанів на зиму без стерилізації – ароматна і проста заготовка

Пропонуємо сьогодні приготувати дуже смачне соте з баклажанів на зиму без стерилізації. Ароматна і дуже проста в приготуванні овочева заготівля відмінно доповнить ваш зимовий стіл не тільки в якості закуски, але ще послужить відмінним гарніром до м’яса, макаронів чи каші.

Складові:

  • Баклажани – 600 г.
  • Солодкий перець – 200 г.
  • Цибуля ріпчаста – 120 г.
  • Морква – 200 г.
  • Помідори червоні – 600 г.
  • Часник – 1 середня головка.
  • Зелень – ½ пучка.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Оцет 9% – 40 мл.
  • Суміш перців мелена – на смак.

Час приготування: 1 година 20 хвилин. Вихід: 2 банки об’ємом 650 мл.

Як приготувати соте з баклажанів:

1. Всі овочі спочатку промиваємо в чистій воді, чистимо і зважуємо.

2. Баклажани ріжемо середніми за розміром брусочками.

3. Моркву і цибулю також нарізаємо досить великою соломкою.

4. У сотейнику розігріваємо пару ложок олії і злегка обсмажуємо половину баклажанів на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб брусочки лише трохи підрум’янилися. Так само чинимо і з другою порцією баклажан. Для цього можна скористатися другою сковородою.

5. Цибулю з морквою злегка пасеруємо в невеликій кількості олії (беремо із загального обсягу за рецептом) до м’якості, помішуючи дерев’яною ложкою.

6. Солодкий перець нарізаємо великою соломкою.

7. Стиглі червоні помідори ріжемо часточками, попередньо видаливши плодоніжки.

8. У сотейнику з’єднуємо всі овочі, додаємо сіль і цукор. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння на середньому вогні. Нагрівання прибираємо до мінімального і тушкуємо соте з баклажанів на зиму 12-15 хвилин.

9. Висипаємо дрібно нарізаний часник, зелень, вливаємо оцет і готуємо ще 5 хвилин під кришкою при тихому кипінні.

Соте з баклажанів на зиму без стерилізації - ароматна і проста заготовка

10. Акуратно заповнюємо заздалегідь простерилізовані баночки киплячим соте за допомогою ложки або невеликого черпака.

11. Наповнені баночки відразу закупорюють гвинтовими або бляшаними кришками, вкриваємо товстим рушником або пледом і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Соте з баклажанів на зиму без стерилізації готове. Прибираємо баночки з консервацією в темне прохолодне місце на зберігання до зими.

Соте з баклажанів на зиму без стерилізації - ароматна і проста заготовка

Rating
( No ratings yet )
Loading...