Вранці завжди складаю дітям в школу якийсь перекус. Старшенька шалено любить сосиски в тісті. А молодшим подавай закуски з лаваша. Щоб догодити всім, я спробувала поєднати обидва варіанти. Вийшло непогано. Сосиски в лаваші на сковорідці готуються швидко, так що я встигаю ще і ситний сніданок зробити.
Ковбаса, загорнута в тонкі листи прісного тіста, була б сухуватою. Тому я помістила її в картопляно-сирну шубу. Вона додала закусці поживності і смаку. Діти сказали, що готові їсти такі сосиски в лаваші на сніданок, обід і вечерю.
Необхідні продукти:
- Лаваш – 2 шт.
- Молочні сосиски – 8 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Картопля – 3 шт.
- Вершкове масло – 20 г
- Соняшникова олія – 4 ст. л.
Покроковий процес приготування:
Відваріть очищену картоплю в підсоленій воді. Додайте вершкове масло і перетворіть в пюре.
Натріть сир на дрібній тертці. Розріжте лаваш на прямокутники, менша сторона яких повинна відповідати довжині сосиски.
Змастіть лаваш картопляним пюре, посипте сиром, покладіть на край сосиску і загорніть її в лист. Виконайте те ж з рештою заготовками.
Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією, викладіть рулетики швом вниз і обсмажте з двох сторін на середньому вогні до рум’яності. Подавайте гарячими.
Лаваші з начинкою також можна запекти в духовці. Рулетики з сосисками стануть не тільки відмінним перекусом, але і апетитною закускою до пива. Їх можна нарізати шматочками і наколоти на зубочистки. Оригінально і смачно!